DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kotyogós – az örök nyertes a kávéfőzés versenyében?

Már gyakorlatilag bárki külön barista kuckót hozhat létre az otthonában, olaszországi kávézós hangulattal megfejelve mindezt. A technológia fejlődésével azok a szerkezetek, amik egykor a kávéházak sajátjai voltak, napjainkban könnyedén, magáncélra is megvásárolhatóak. Szóval még mielőtt leülnél a tévé elé a Forma–1 eseményeit figyelve, egyetlen gombnyomással teletöltheted a csészédet energiát adó feketével. Vagy van egy másik, megunhatatlan megoldás!

A retro újra arat, a kávézás világában is?

A kotyogós kávéfőző vélhetően senkinek sem ismeretlen. Legendás eszköz, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhatott évtizedekkel ezelőtt. Na nem azért elsősorban, mert annyira menőnek számított. Az ok ennél sokkal prózaibb. Aligha akadt más, beszerezhető alternatíva akkoriban. Persze a tengerentúlon már akkor is sikert arattak az automata kávéfőzők, de ez a lendület hozzánk jóval később érkezett meg. Mindenesetre a lényeg, hogy mivel a szükség úgy hozta a legtöbben konkrétan a csúcsra fejlesztették a kotyogós kávéremekelést. Aztán jöttek az innovációk, a hi-tech megoldások, melyek hatására a piaci kereslet, kínálat teljesen átalakult. Egy darabig. Ugyanis most a kotyogós újra feltűnt a színen. Sőt. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy igazán sohasem tűnt el, viszont egy jó ideig kevésbé keresték a vásárlók, mert az újdonság varázsa elragadtatta őket.

people-using-italian-classic-moka-coffee-pot-pouring-coffee-maker-with-equipment-tool-brewing-marble-bar-home-kitchen



Miben más a kotyogós kávé?

Mára odáig jutott a történet, hogy sokan esküsznek arra, hogy a régi módszerrel elkészített kávénak párja nincsen. Ráadásul a különböző arányok manuálisan állíthatóak be, hiszen a vizet és a kávét egyformán kézzel kell beletölteni a szerkezetbe. Van, aki külön technikát sajátított el a kávé megfelelő mennyiségének kimérésére és hozzáadására. Mindenesetre az biztos, hogy maga az élmény is utánozhatatlan és aligha pótolható a gombnyomásos típusok nyújtotta hangulattal. Nem véletlen, hogy a legtöbben a modern kütyüjük mellé egy “régimódi” kotyogóst is betáraznak, kihasználva ezzel mind a két technológia által biztosított előnyöket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: