DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kapcsolj nagyobb sebességre!

Az otthoni sportolás ma már egyáltalán nem megoldhatatlan feladat. Sőt! Viszonylag kis beruházással kifejezetten profi környezetet alakíthatsz ki magadnak. Ráadásul miközben az izmaid dolgoznak te legeltetheted a szemed mondjuk az utolsó Forma–1-es futamon. Azért ez jól hangzik, nem gondolod?

Tekerésre fel?!

A szobakerékpárok között könnyedén rátalálhatsz arra a járgányra, ami az egyedi igényeidnek maradéktalanul megfelel. Még komoly sportolók is simán képesek edzeni a megfelelő szobabringa segítségével, úgyhogy valóban kizárólag paraméterek kérdése a hatékonyság milyensége. Ez nem azt jelenti persze, hogy rögtön egy spinning biciklivel kell kezdened, ellenben a jó hír az az, hogy a döntés csak rajtad áll.

pretty-sportswoman-sitting-floor-looking-camera-workout-home-sport-equipment



A választásnál akadnak olyan tulajdonságok, amiket érdemes szem előtt tartanod. Egyrészt a lentkerék nagysága nem mellékes. Minél nehezebb, annál fokozottabb ellenállásra képes a szerkezet. Alapesetben. Most a különböző összetett multifunkciós trénereket nem számítjuk ide, mert az esetükben kicsit más a helyzet. Másrészt a fékrendszerre is jó, ha odafigyelsz. A mágnesfékes variáció a lehető legmodernebb választás, ez kétségtelen. Ellenállóságban mindenképpen az élen teljesít.

Aztán, ha ezek stimmelnek, akkor következhetnek az egyedi kritériumok, amik főleg neked érdekesek, értékesek. A legtöbb bringa komoly számítógépes háttérrel rendelkezik, úgyhogy a pulzus, megtett kilométerek száma, elégetett kalóriák stb. adatait pillanatok alatt leolvashatod. De egyes típusokban programozható sablonokat is találhatsz. A nagyjából nyolc fokozatos ellenállással dolgozó verziók már bőven okozhatnak izzasztó meglepetéseket, de nyilván a határ jóformán a csillagos ég.

És mit csinálj, míg a lábaid hajtanak?

Sokan attól félnek, hogy a bringázás túlságosan unalmas ténykedés otthon, pláne rendszeresen. Viszont mit szólnál hozzá, ha elfoglalnád közben magad? Például megnézhetnéd a legutóbbi időmérőt, az aktuális interjúkat, vagy a kedvenc versenyedet, ami motivál arra, hogy még magasabb szintre emelhesd a teljesítményedet!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: