DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Te felkészülten várod a nyári hőséget?

Minden évszaknak, de különösen a rendkívül hideg télnek és a sokszor elviselhetetlenül forró nyárnak megvannak a maga veszélyei. Mivel ezeket a kockázati tényezőket jó előre ismerjük, nagyon nagy szerepünk van abban, hogy mennyire viselkedünk felelőtlenül, fittyet hányva az előzetes figyelmeztetésekre.

Mivel a nyári hőségben és a tűző napon tartózkodva nagyon könnyű hőgutát vagy napszúrást kapni, ezért nem árt előre felkészülni ezekre az eshetőségekre sem, sőt ha lehet, akkor inkább a megelőzésre fordítsd a legnagyobb figyelmet. Ebben szeretnénk most segíteni ezzel a cikkel.

https-__furdokadajto.com_ - 2022 június - Cikk3



Hogyan előzheted meg a hőgutát és a napszúrást?

A prevenció rendkívül fontos a nyári hónapok során is, így az UDOOR kádajtó beépítésével két legyet is ütsz egy csapásra. Olvass tovább, és kiderül, hogy miért.

Létezik jó pár egyszerű praktika, amellyel elkerülhető az, hogy a nap ártalmas hatásai rombolják az egészséged.

  1. Ne tartózkodj huzamosabb ideig a déli órákban a tűző napon, időzítsd máskorra az ügyintézést.

  2. Ha mégis menni kell, fehér kalappal és könnyű ruhákkal védekezz, és mindig legyen nálad egy flakon víz.

  3. Próbálj meg ne most hódolni a zsíros és nehéz ételeknek, minél könnyebb ételeket fogyassz, hogy ne terheld a szervezetedet.

Ha azonban mégis megtörténik a baj, akkor mindenképpen tudd, mivel állsz szemben, hogy megfelelően tudj tenni a káros hatások csökkentéséért.

Napszúrás vagy hőguta?

Bár a köznyelvben mindekettő felkapott, kevesen tudják a különbséget, még kevesebben pedig a tüneteket és a kezelésmódokat.

Hőgutát a tartósan forró helyiségben kaphatunk, nincs is szükség tűző napra. A hőguta következményei erőteljesebbek, ilyenkor ugyanis nemcsak a fej fáj, hanem az egész test felforrósodik. Émelygés, gyengeség, fejfájás, alacsony vérnyomás és felgyorsult pulzus esetén mindenképpen fordulj orvoshoz, és mielőbb vonulj egy árnyékos, hűvös helyre. A hideg vizes borogatás és a folyadékpótlás instant segítséget nyújt a mentők kiérkezéséig. Semmiképpen se vedd félvállról, komoly agykárosodás lehet a maradandó következmény.

A napszúrás ezzel szemben enyhébb lefolyású, amellyel akár otthon is szembenézhetünk hűtőfürdővel, sok folyadékkal és megfelelő mennyiségű ágynyugalommal.

Érdemes azonban minden forró helyzet után frissítő zuhanyt venni, amelyet biztonságos keretek között az UDOOR fürdőkádajtóval tehetsz meg. Hidd el, a szervezeted meg fogja hálálni az évszaknak megfelelő gondoskodást.

A kánikula nem játék!

Bár sokan hajlamosak lekicsinylően nyilatkozni ezekről a tipikusan nyári rosszullétekről, könnyen tragédiába torkollhat egy nem kezelt hőguta, de még a napszúrást sem szabad kezeletlenül hagyni.

Ne légy könnyelmű, mert bár sokan vagányabbak a vízparton és a kerti partikon, ennek könnyen meglehet a böjtje, ahogy hallhatod naponta a híradásokban is.

Hogy ne ilyen tragikus módon szerepelj a sajtóban, és gondtalanul élvezhesd a nyarat, készülj fel felelősségteljesen, a saját érdekedben!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: