DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hogyan állítsa be a műanyag ablakot?

Mire az új nyílászárók a helyükre kerülnek, addigra a beállítások 80-85%-án már túl is van. Viszont addig meglehetősen rögös út vezet, hiszen egy sor kérdést meg kell válaszolni, hogy eldönthesse, milyen alapanyagú, nyitási irányú, üvegezésű ablakokat szeretne otthonába.

Egy rosszul megválasztott nyílászáró számos bosszúságot okozhat a későbbiekben. Hogy ezeket biztonsággal el tudja kerülni, ebben a cikkben adunk néhány támpontot, hogy miként tudja beállítani a műanyag ablakát.

https-__rsablak.hu_ - 2022 június - Cikk1



Az otthon és ablak harmóniája

A nyílászáró kiválasztásakor az egyik fontos szempont az, hogy maga az épület milyen anyagból készült. A műanyagból készült termékek általában a modern passzív házakba is beépíthetők, de természetesen a beton vagy tégla építésű otthonoknak is méltó kiegészítője lehet. Nézzen körül az RS Ablak műanyag ablak termékei között, és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb darabokat. 

Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a műanyag ablak jelenleg az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, viszont a legkevesebb utógondozást igényli. Ráadásul könnyen lehet az egyéni igényeknek megfeleltetni. Így nemcsak a sztenderd fehér műanyagban gondolkodhat, hanem választhat fahatású vagy színesre fóliázott kereteket is. Egy a lényeg: méretben, anyagban, színben tökéletes összhangban kell lennie az otthonával.

Mire való a szakember?

A beépítésre mindenképpen. Hiszen olyan precíz és szakértelmet igénylő munkafolyamatról van szó, amit semmiképpen nem ajánlunk, hogy egymaga kíséreljen meg kivitelezni. De a jó szakember az első lépésektől, azaz a megfelelő ablak kiválasztásától az elvégzett munka utáni takarításig végig a segítségére van. Éljen is ezzel a lehetőséggel, hiszen a mester tudja a legjobban, hogy melyik ablak hőszigetel a legjobban a panelban vagy egy passzívházban.

A helyszíni mérés során pontosan meg fogja tudni mondani, hogy mennyi, és milyen méretű nyílászáróra van szükség. Az ablak nagysága támpont arra vonatkozóan, hogy be lehet-e készletről szerezni esetleg, vagy mindenképpen gyártani kell. 

Két- vagy háromrétegű üvegezés javasolt?

A műanyag ablakok keretei több légkamrával rendelkeznek, és az üvegezésük is több rétegből áll, hogy minél inkább megfeleljenek a hő- és hangszigetelésben elvárt követelményeknek. A kétrétegű üvegezés esetében a két különálló üvegfelület távtartóval és peremzárral van ellátva, a köztük lévő tér pedig argonnal vagy kriptonnal van feltöltve. A három rétegű annyiban tér el az előzőtől, hogy az első és a harmadik üveg fémbevonatos réteget is kap, de ugyanúgy feltöltik nemesgázzal a lapok közötti részt. Úgynevezett katedrál üveget kérhet mondjuk a fürdőszobába, hiszen ennek az a lényege, hogy a fényt teljes egészében beengedi, viszont a kívülről bámészkodónak egy elmosódott képet mutat.

Tekintse meg az RS Ablak kínálatát, és bátran vegye fel a kapcsolatot professzionális szakemberükkel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: