DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Magyar dobogó az F1 Esports Challengersben, Szelle Kristóf bejutott a Pro Exhibitionre

Csütörtökön utolsó két futamához érkezett az F1 Challengers széria. Minden idők legnehezebb mezőnyében Szelle Kristóf 3., Szabó-Kónyi Bence a 9., Mayer Milán a 16., Boda Zoltán a 17., Bial Zsolt a 18. helyen állt összetettben az utolsó event előtt.

Cél a top 6-ba jutás volt, amire Kristófnak volt a legnagyobb esélye. Az utolsó event Mexikóban kezdődött és Brazíliában fejeződött be.

Az első futamon Bence 8., Kristóf 9., Milán 12., Zoltán a 13. helyre kvalifikálta magát az időmérőn. A rajt után veszélyes csaták kezdődtek a pozíciókért. Sajnos Bencének és Kristófnak rögtön az első körben megsérült a szárnya, így bokszkiállásra kényszerültek. A 25 %-os versenyen a felzárkózás már nem sikerült, egyedül Boda Zoltán ért be a még pontszerző 10. helyen. Tomek Poradzisz győzött, Primoz Miklavcic 2., John Evans a 3. helyen ért célba.

szelle-kristof-nyito



A brazil futam egykörös időmérővel kezdődött. Kristóf 4., Bence 11., Milán 12., Zoltán a 13. helyről rajtolt. Kristóf és Bence az első körben vesztett egy pozíciót, Milán kettőt előzött, míg Boda Zoltán sérülés miatt bokszkiállásra kényszerült. A 17. körben Kristófnak sikerült visszaelőznie Primoz Miklavcicet. A futamot Piotr Stachulec nyerte. Tomek Poradzisz a 2., Wilson Hughes a 3. lett. Negyedik helyen ért célba Szelle Kristóf, aki ezzel az eredménnyel bebiztosította 3. helyét az összetettben.

A világbajnoki selejtezőn a két kiváló lengyel pilóta Tomek Poradzisz, mögötte Piotr Stachulec végzett az első két helyen Kristóf előtt. Szabó-Kónyi Bence a 10., Mayer Milán 14., a tartalékos státuszból Bial Zsolt állandó helyére lépő Boda Zoltán a 15. helyen végzett. Gratulálunk nekik!

Az utolsó futamok visszanézhetők a Formula1 hivatalos Twitch-csatornáján vagy megnézhetitek Kristóf onboard-jából, ahol bekukkanthattok a kulisszák mögé is.

Hogy hogyan érezték magukat a srácok és mit gondolnak a szezonról, az hamarosan kiderül!

esport-tabella

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: