DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Indul az MPL Racing Series 12. szezonja

Az MPL Racing Series 2013 óta van jelen az autósport virtuális megszállottjai között. A liga alapítója, Zöldi Zoltán álmában sem gondolta volna, hogy a kezdeti kis közösségből, amely pár barátból állt, Magyarország egyik meghatározó bajnokságává válik az évek alatt!

A fokozatos munka első jelentősebb eredménye a 6. szezon végén érett be, ahol robbanásszerűen növekedett a létszám.  Akkor ismerhettük meg a FuturEsportS F1 Team csapatát, akik akkoriban alakultak.

A csapattal remek viszonyt ápolunk és büszkék vagyunk arra, hogy olyan versenyzők képviselhetik a színeinkben Magyarországot, akik korábban részesei voltak az MPL mezőnyének: Jakab Norbert és Boda Zoltán, akik jobbnál jobb nemzetközi sikereket érnek el!

Jelenleg 5 ligával dolgozunk, 111 versenyzővel.  Az A, B, C, D ligákban már tapasztaltabb versenyzők szerepelnek, sokan már régóta velünk vannak, de a 12. szezonra meglepően sok új pilóta érkezett. Örömmel láttuk, hogy ilyen nagy igény van a ligázásra Magyarországon és nekünk szavaztak bizalmat. Van egy E ligánk is, ahol a kezdők és tapasztalatlanok meg tudják mérettetni magukat és fejlődni. Az A, B, C és D liga küzdelmeit követhetik a nézők a YouTube-csatornánkon szombat 17:00 és 19:00 és vasárnap 17:00 és 19:00 órás kezdéssel.

Ki is tudná a legjobban jellemezni a ligát, mint az egyik győztes versenyzőnk, így felkértük Beri Alexet, hogy írjon pár szót ligánkról: „A 10. szezonban csatlakoztam az MPL-hez, akkor a B ligába kerültem, a mostani 11. szezonban pedig az A ligában versenyeztem. A harc a bajnoki címért elképesztően szoros és izgalmas volt. Az utolsó verseny utolsó körében dőlt el az én javamra. Legyen kezdő vagy haladó az adott ligaversenyző, az MPL barátságos közösségét ajánlanám elsősorban. Kedves vezetőségre és a pályán szép és tiszta csatákra lehet itt találni."

Az A liga mezőnye tele van gyorsabbnál gyorsabb versenyzőkkel:



Ha úgy érzed, szeretnél Magyarország legnagyobb és az egyik legerősebb PC ligájában versenyezni, megmérettetni magad másokkal, vagy csak szimplán egy barátságos közeghez tartozni, az MPL kapuja nyitva áll előtted. Jelentkezni a liga Discord szerverén lehet, ahol megtalálsz minden információt a jelentkezés menetéhez is.

Hétvégén tehát elindul a szezon, amit élőben követhettek a YouTube-csatornán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: