DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Jön a FuturEsportS Kupa szuperdöntője

Jelenleg ez a legrangosabb hazai F1 bajnokság PC-n, e-sportolókkal és Magyarország leggyorsabb F1 pilótáival.

Szombaton és vasárnap 15 órától kezdetét veszi a V. FuturEsportS Kupa by AMTS Szuperdöntőjének élő közvetítése a FuturEsportS YouTube- és Twitch-csatornáján.

MENETREND

2022. március 12., szombat 

15:00  Q1 - Q2 - Q3 időmérő a Szuperdöntő 1. futamára - Brazília

16:00   1. futam  25%, Brazília                                  

17:00   2. futam  25%, Silverstone  - One-Shot időmérő                 

18:00   3. futam  25%, Franciaország  - One-Shot időmérő                           

2022. március 13., Vasárnap

15:00  Q1 - Q2 - Q3 időmérő a Szuperdöntő 4. futamára - Olaszország

16:00    4. futam  25%, Olaszország             

17:00    5. futam  25%, Belgium   - One-Shot időmérő                 

18:00    6. futam  25%, Bahrein  -  One-Shot időmérő

fes-szuperdonto-1              



Január 7-én rajtolt el az V. FuturEsportS Kupa by AMTS és hét különleges selejtezőt követően hétvégén kiderül, hogy kié lesz a bajnoki cím. A 300 € összdíjazású kupára a GPShop.hu is felajánlott 3 db 10.000 Ft-os vásárlási utalványt a dobogósok részére.

Ez a kupa rendhagyó a FuturEsportS történetében. Automatikusan döntősök a FES eddigi kupáinak dobogós helyezettjei, valamint a tavaly év végén befejeződött II. FES Liga győztese. A megmaradt 9 helyért pedig egy izgalmas selejtezősorozatot indítottak.

Ezeken az eventeken nemcsak hagyományos futamokat láthattunk, hanem különleges feladatok elé is állították a versenyzőket. Minden kvalifikációs event győztese bekerült a szuperdöntőbe. 

Nagy megtiszteltetés a csapat számára, hogy Daniele Haddad (Aston Martin) és Bereznay Dániel (McLaren) e-sport pilóták is részt vettek a selejtezőn és elsők között biztosították be helyüket a szuperdöntőbe.

A sorozat egy kieséses bajnoksággal kezdődött Bereznay Dani győzelmével, majd következett az 5 gumikeverékes verseny, ahol Daniele Haddad küzdött meg a bejutásért. Egy realisztikusabb versennyel, a Real Car bajnoksággal folytatódott a selejtező, ami Mikus Levente győzelmével zárult. A negyedik selejtezőt 3 körös futamokkal a FES egyik elit pilótája, Jakab Norbert nyerte. Az ötödik eventet sajnos betegségek miatt nem tudtuk közvetíteni, így a nézők nem követhették élőben Kis Attila győzelmét. A hatodik eventre kizárólag a FES akadémisták jelentkezhettek. Egy ifjú fiatal tehetség, a mindössze 13 éves Molnár André kvalifikálta magát a fináléra. A selejtezőt lezáró VII. eventen az a 20 pilóta indulhatott, akik eddig nem jutottak be a döntőbe, de hétről-hétre a selejtezők alatt a legtöbb pontot gyűjtötték. Innen az első 4 helyezett került be: Pámer Balázs, Berkes Kornél, Nagy István és Idó Martin.

fes-szuperdonto-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: