DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Magyar dobogó az F1 Challengersben

Múlt csütörtökön elrajtolt az F1 Esports Series Challengers. Az idei mezőny hihetetlenül gyors, elmondhatjuk, hogy minden idők legerősebb szériáját követhetjük figyelemmel.



Múlt csütörtökön elrajtolt az F1 Esports Series Challengers világbajnoki selejtezősorozata, ahol a FuturEsportS csapata 4 állandó és egy tartalékos pilótával indul. Az idei 16 fős mezőny hihetetlenül gyors versenyzőkből áll, elmondhatjuk, hogy minden idők legerősebb szériáját láthatjuk. A futamokat a Forma-1 hivatalos Twitch-csatornája közvetíti.

Hosszú felkészülésen vannak túl a srácok, amit sajnos betegség és vizsgaidőszak is tarkított. Az első futam a kínai pályán zajlott, ahol egy short időmérőt követően egy 25% verseny vette kezdetét. A szoros küzdelemben három FES pilótának sikerült a pontszerzés: Kristóf 3., Bence 8., Milán a 10. helyen végzett. A második futamon Bahreinben álltak rajthoz a pilóták. Itt egy egykörös időmérőn dőlt el a rajtsorrend, amit egy 14 körös futam követett. Két versenyzőnek itt is sikerült a pontszerzés, Bence 9., Kristóf 10. helyen végzett.

A következő selejtezőre február 3-án kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: