DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

FES: Büntetések repkedtek Imolában

A II. FES League múlt szombati fordulója Imolában zajlott. A szűk aszfaltcsíkjáról és a kevés előzési pontjáról ismert pálya megnehezítette a versenyzők dolgát. A stabil teljesítményt nyújtó Dario Iemmulo végül magabiztosan, büntetés nélkül nyerte a futamot.

A II.FES League múlt szombati fordulója Imolában zajlott. Az F1 2021-es játék egyik legújabb pályája, szűk aszfaltcsíkjáról és a kevés előzési pontjáról ismert. Az elképesztő kihívást jelentő pályát tovább nehezítik a könnyen szerezhető büntetések, amiket a pilóták is megtapasztaltak.

A pole-pozícióból Szabó-Kónyi Bence a Ferrari e-sport pilótája indulhatott, mögötte pedig a két McLaren vághatott neki a futamnak. Bereznay Dani gyenge rajtjának köszönhetően az első körben visszaesett egészen a hatodik helyig. A futam során az élpilóták is sorra gyűjtötték a büntetéseket. Ennek Dani volt a legnagyobb vesztese, akit a folyamatos felzárkózás ellenére a negyedik helyig rangsoroltak vissza. A ligaújonc Jakab Norbert, aki már számos nemzetközi versenyen mérettette meg magát, a hatodik helyen zárt egy stratégiai hiba miatt.

A stabil teljesítményt nyújtó Dario Iemmulo nyerte a futamot, a második helyen Szelle Kristóf, a harmadik helyen pedig Szabó-Kónyi Bence végzett. Valójában Bencét az ötödik helyen intették le, de mivel nem szerzett büntetést, így megcsíphette a dobogó legalsó fokát. A következő forduló a szezonzáró Brazil Nagydíj lesz.  Szelle Kristóf 18 ponttal vezet Bereznay Dani előtt, így az utolsó futam nagy izgalmakat rejt. Ha Dani megnyerné a futamot, Kristófnak legalább a hatodik helyen célba kell érnie, hogy megőrizze vezető helyét és ő lehessen a II. FES League bajnoka.

Szombat este 18 órától élőben tartsatok velünk a FuturEsportS YouTube-csatornáján.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: