DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

F1 Esports: Aston-siker, magyar pontok

Lucas Blakeley vette át az összetett pontverseny vezetését az F1 e-sport-bajnokságának portimaói és zandvoorti versenyei után. Utóbbi futamon az Alpine-t erősítő Sipos Patrik nyolcadik lett.

Szerda este a harmadik forduló első két versenyével folytatódott az F1 Esports Pro Series 2021-es kiírása. Az első futamot Portimaóban rendezték, ahol most járt először a gamerek mezőnye: a hullámvasútszerű portugál pálya virtuális másán egyértelműen az Aston Martint képviselő Lucas Blakeley diktálta a tempót, s idei második győzelmét aratta.

aston-esport-f1-video



Ezután következett Zandvoort, ahol a mercedeses Dani Moreno és a Red Bull-os Frederic Rasmussen harcolt elsősorban a győzelemért, s ebben a sorrendben is futottak be a célba. Mivel azonban Blakeley ezúttal is felfért a dobogóra, az összetett tabellán pillanatnyilag ő vezet 127 ponttal, megelőzve a 115 egységet gyűjtő címvédő Jarno Opmeert, akit további egy pontos hátrányból követ Rasmussen. A csapatok értékelésében a Mercedes némileg elnyúlt a Red Bulltól.

Ami a magyarokat illeti: Bereznay Dániel a portimaói megmérettetésen kapott lehetőséget a McLarentől, a pontszerzés azonban nem jött össze neki, a 13. helyen intették le. Zandvoortban az Alpine-t erősítő Sipos Patrik képviselte hazánk színeit, ő viszont pontokat tudott szerezni (a magyarok közül idén elsőként), miután a nyolcadik pozíciót kaparintotta meg. Folytatás csütörtök este a virtuális Austinban – addig is IDE vagy a képre kattintva visszanézhető a szerda esti versenyek közvetítése:

f1-esport-video-portimao

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: