DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

II. FuturEsportS Liga: Olasz siker Portimaóban

Esős kvalifikáció, izgalmas taktikai és kerék a kerék elleni csaták jellemezték a II. FuturESportS Liga hatodik fordulóját, amelyet a portimaói pálya virtuális másán rendeztek meg.

A múlt hétvégén Portugáliába látogatott a II. FuturEsportS Liga mezőnye, ahol a váratlan eső rögtön megkavarta az erősorrendet, és az összetettben harmadik helyen lévő FES Szkály nem jutott be a Q1-be. Az igazi meglepetést azonban FES Kristoff okozta, aki a változó körülményeket ügyesen kihasználva Bereznay Dániel elé kvalifikálta magát, megszerezve ezzel a pole-pozíciót.

Az első kört balesetmentesen teljesítette a mezőny, de az izgalomra nem kellett sokat várni. A 4. körben a pálya legtrükkösebb kigyorsításán Kristóf megcsúszott és ezzel visszaesett az 5. helyre, ami az élmezőny összezárását jelentette.

A folyamatos csatározásokból menekülve FES Puki István kezdte meg a bokszkiállások sorát, hogy alávágjon a futamot vezető Dario Iemmulonak, akinek esélye sem volt megtartani az első helyet a kopott közepes keverékeken. A verseny utolsó harmadában a futamot vezető ötös boly kerék a kerék elleni küzdelmét élvezhettük, amit végül az AlphaTauri olasz esport-pilótája nyert meg. Mögötte a második helyen Bereznay Dani ért be, a dobogó harmadik fokára pedig FES Puki István állhatott fel.

Szombaton Texasban folytatódik a csata, élő közvetítés 18 órától a FuturEsportS Youtube- és Twitch-csatornáján.

Tabella_egyeni_Portugal-jpg



Tabella_Csapat_Portugal-jpg

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: