DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Bemutatkozik a FuturEsportS F1 Team

Csapatunkat a Forma-1-es játék szeretete és az ebből született barátságok keltették életre még 2018-ban és mára Magyarország legnagyobb és legsikeresebb Forma-1-es esport csapata lettünk.



2020 júliusában rendeztük meg az első 70 000 Ft összdíjazású Futuresports Kupánkat. A sikereken felbuzdulva, valamint köszönhetően az elszánt vezetőknek, a segítőkész csapattagoknak és pár magánszemély pénzbeli adományának, az elmúlt két évben nagyon dinamikusan fejlődtünk. Versenyeket, ligákat szerveztünk és toboroztuk a tehetséges amatőr pilótákat.

Egy éve elindítottuk az akadémia programunkat. Akik csatlakozni szeretnének a Futuresports csapatához, először ezen a programon vesznek részt, ahol az akadémiavezetőink rendszeres gyakorlásra és versenyzésre adnak lehetőséget.

A hatékony menedzsment szoros együttműködést hozott az Online Racing League csapatával, akikkel napi kapcsolatban vagyunk. A szervezések során egyre több nemzetközi esportoló ismerte meg a nevünket. Tavasszal az ORL csapatával közösen megrendeztük a Nation Cup-ot, a Nemzetek Kupáját, melyen számos esportoló, köztük a világbajnokságon résztvevő Bereznay Dani, a legjobb magyar F1-es esport versenyző is indult a Futuresports által menedzselt magyar válogatott színeiben.

Idén augusztusban megrendeztük a 300 000 Ft összdíjazású II. Futuresports Kupát szintén nemzetközi pilóták szereplésével. Az első kupánk, amelyet egy profi studióból közvetítettünk a nézői élmény fokozása érdekében.

Pilótáink sikeresen helyt állnak a nemzetközi ligákban is. Az ORL által szervezett Champions League bajnokságban jelenleg második helyen áll a Futuresports csapata és közeledünk a fináléhoz.

Szeptember 25-én startolt a II. Futuresports Liga, ami jelenleg a legrangosabb hazai Forma 1-es bajnokság. 11 versenypályán mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Megtiszteltetés számunkra, hogy Bereznay Dani és pár esport pilóta ezen a ligán gyakorol a világbajnoki futamokra, ezért a helyszíneket mindig a Pro Championship versenynaptárához igazítjuk. November 6-án, Portugáliában folytatódik élőben a csata, ami megtekinthető a csapat Youtube és Twitch csatornáján.

Jelenleg 39 magyar és egy orosz pilóta van sorainkban. Kijelenthetjük, hogy a Futuresports csapata tagságát tekintve is kilépett a nemzetközi porondra. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan pilótáink vannak, akik elkötelezettek a csapat és a Forma-1 esport mellett, tisztelik egymást és együtt örülnek a közös és egyéni sikereknek. Célunk, hogy ebben a szellemben építhessük tovább a csapatot és minél több tehetséges pilótát tudjunk versenyeztetni a hazai és a nemzetközi mezőnyben.

Annak ellenére, hogy tagjaink ritkán találkoznak személyesen egymással, baráti viszonyt ápolnak. A versenymunka mellett a közös szórakozásra is figyelmet fordítunk. Hetente rendezünk valamilyen kieséses házi bajnokságot vagy olyan futamokat, ahol mind az öt keverékű abroncsot használni kell a futam során függetlenül az időjárástól. Ezek mindig nagyon mókásra sikerülnek.

Legutóbbi ilyen eseményünk szombaton volt, amikor egy csapatbajnokságot rendeztünk. Az esemény megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=UYNjRz7IS7E

Csatornáink feliratkozói létszáma az utóbbi fél évben megduplázódott, jelenleg több mint 5500 fő és folyamatosan emelkedik. Nemzetközi rendezésű versenyeinken már átléptük a 7000 megtekintésszámot, nem beszélve a népszerű esport pilóták saját csatornáin történő több ezres nézőszámról.

Októberben elkezdődött a Forma-1 esport legizgalmasabb időszaka. Október 13-án rajtolt a Pro Championship, a Forma-1 esport világbajnoksága, ahol együtt izgulhatunk Bereznay Daniért és Sipos Patrikért.

Októberben elindult a világbajnokság első selejtezője, az úgynevezett Challengers sorozat 2 hónapos kvalifikációs időszaka. Nagyon bízunk benne, hogy az elit pilótáinknak: Puki Istvánnak (alias Sztív) és Oleg Napadovskiynak, akik már voltak challengerses versenyzők, valamint legnagyobb reménységeinknek: Bial Zsoltnak (alias Zsolesz), Boda Zoltánnak (alias Szkály) és a mindössze 16 éves Szelle Kristófnak (alias Kristoff) sikerül bejutni a challengers szériájába. Minden percünket most ez tölti ki, naponta több órát edzünk közösen és centiméterről centiméterre próbáljuk összerakni a legtökéletesebb 9 kört a Hungaroringen.

A november 3-i állás szerint a TOP11-ben 4 FES pilóta van, ami több ezer emberből egy óriási sikernek könyvelhető el, hiszen semelyik más nemzetközi csapat nem delegál ennyi pilótát a legjobbak közé.

Annak érdekében, hogy minél népszerűbbé tegyük az esportot, szeretnénk egy rövid kampány videót is készíteni és megismertetni az emberekkel, hogy milyen sport is ez a szimulátor gaming. Milyen fizikai- és mentális felkészülést igényel, milyen felszerelések szükségesek és milyen különbségek vannak egy szimulátor és egy valódi vezetés között. Véleményünk szerint, ha az emberek mélyebben megismerik ennek a sportnak a szépségét és nehézségeit, jobban elismerik az esporthoz kötődő eredményeket. Az F1 esport legrangosabb eseményébe, az F1 Pro Seriesbe való bejutási folyamatot is ismertetnénk a nagyközönséggel.

Szeretnénk a 2022. február-március környékén megrendezésre kerülő 6 eventes V. Futuresports Kupa szuperdöntőjét élőben megrendezni, ami egyedülálló lenne a hazai F1 esport történetében. A rajongók élőben izgulhatják végig a döntő futamokat, találkozhatnak Bereznay Danival és a csapatunk tagjaival. Megannyi ötlet és elképzelés van bennünk, de újabb nagy volumenű terveinket már nem tudjuk támogató szervezetek nélkül megvalósítani.

Aki szereti az esportot vagy érdeklődik a szimulátor gaming iránt, izgalmas futamokkal várja a Futuresports F1 Team által szervezett II. FES liga számos népszerű esportoló részvételével. Szeptember 25-én rajtolt el a mezőny és jelenleg nemzetközi szinten is az egyik legrangosabb esport versenysorozat a Pro Championship mögött. 6 futam van még hátra, a tabellát két ponttal Bereznay Dani vezeti két FES pilóta, Szkály és Kristoff előtt. Szombaton 18 órakor Portugáliában folytatódik a hajsza… A Formula.hu mától hétről-hétre nyomon követi a futamokat és közzéteszi a liga aktuális tabelláját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: