DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Grosjean virtuálisan már visszatért a versenypályákra

Egy hónappal horrorisztikus bahreini bukása után először ült szimulátorba a francia, aki elmondta: megégett bal kezével még mindig nem mindent tud tökéletesen megcsinálni.

Romain Grosjean még novemberben, a Bahreini Nagydíjon bukott hatalmasat, amelyet tulajdonképpen néhány égési sérüléssel megúszott a kezein. Az utolsó két futamra viszont már nem tudott visszatérni, a minap viszont a balesete óta először újra versenyzett – igaz, csak virtuálisan. A Haastól és az F1-ből is távozó francia ugyanis az iRacingben tett meg néhány kört a Nürburgringen egy F3-as autóval.

Mindezt Grosjean Twitchen élőben közvetítette (lásd a lent beágyazott videót), egyúttal pedig a sérülésével kapcsolatban is megosztott néhány friss információt: „Javulnak a kezeim. A ballal még szenvedek kicsit, nem mindent tudok megcsinálni vele. A fő problémát a hüvelykujjam jelenti, nem tudom ennél jobban behajlítani” – mutatta az adásban a pilóta, aki korábban elmondta: szeretne egy privát teszt erejéig a valóságban is F1-es autót vezetni, s a Mercedes akkor fel is ajánlotta neki, hogy akár ők is lehetőséget biztosítanak számára erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: