DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

F1 Esport: Féltávnál a bajnokság, Bereznay ötödik

A Red Bull kettős győzelmet szerzett a virtuális Red Bull Ringen, a bajnokságot hat futam után Jarno Opmeer vezeti az Alfa Romeóval. Csapattársa, Bereznay Dániel három gyengébb verseny után a ponttábla ötödik helyén.

A szerdai dupla verseny – a holland és kanadai pályán – után csütörtökön lefutották a Formula-1-es e-sport-bajnokság hatodik fordulóját is, melynek helyszíne Ausztria, a Red Bull Ring volt. Stílusosan a Red Bull pilótái szereztek első és második pozíciót, miután legyűrték a pole-t szerző Alvaro Carretont: Marcel Kiefer behúzta szezonja első győzelmét, Frederik Rasmussen második lett.

Az idén Alfához átigazoló és megtáltosodó Jarno Opmeer ezúttal harmadik helyezést ért el. Csapattársa, Bereznay Dániel hetedik helyet szerzett: ez volt a legjobb eredménye a mostani három futamból, amelyeken nem találta megszokott önmagát.

A 12 futamból álló bajnokság féltávjához ért, a következő forduló két hét múlva november 18-19-én jön. A hatból hármat nyerő Opmeer 123 ponttal vezeti a tabellát a 96 pontos Kiefer és 89 pontos Rasmussen előtt. Bereznay az ötödik helyre csúszott vissza 43 pontjával. Gyengélkedik a címvédő bajnok, a ferraris Davide Tonizza is, aki mindössze a kilencedik hat verseny után.

A hatodik forduló élő közvetítése visszanézhető itt:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: