DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Magyar bajnoka lett a nemzetközi szimulátoros GT-versenynek

Dencs Attila szerezte meg az Assetto Corsa Competizione játékban a G2 Esports által szervezett nemzetközi GT-bajnokság összetett első helyét. A versenyek Monzában és a Nürburgringen zajlottak.

Dencs_Attila_Kockás_zászló_BMW_M4_GT4



„A Monzában rendezett előkvalifikáción első lettem egy BMW M6 GT3-mal” – kezdte a Formula.hu számára elküldött értékelőjét Dencs Attila. „A legjobb negyven versenyző jutott tovább az elődöntőkbe, ahol két 20 fős csoportra bontották a mezőnyt. Az elődöntő két fordulóból egy-egy kvalifikációval és futammal, a versenyek pedig húszpercesek voltak, kötelező bokszkiállással.”

„Az online döntőbe a legjobb húsz játékos jutott be, itt is két fordulót rendeztek, viszont ezúttal már BMW M4 GT4-es versenyautóval kellett mennünk. Az időmérőn többször forgalomba kerültem, így nem sikerült kihoznom a maximumot, ezért csak a 10. helyről rajtolhattam, ahonnan végül hatodikként futottam be. A második kvalifikáción nyolcadik lettem, de egy nagyon jó rajttal és bokszstratégiával, keményen hajtva megnyertem a futam. Összesítésben első helyen végeztem a döntőben, így sikerült megszereznem a bajnoki címet.”

A szóban forgó bajnokság közvetítése IDE KATTINTVA nézhető vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: