DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 2020: Gyengítettek a Ferrarin, csak nem eleget

A vörösök idei formáját látva az F1 hivatalos játékait fejlesztő Codemasters fájó lépésre szánta el magát: egy programfrissítéssel visszavett az autóik teljesítményén, ám ennek mértéke valamiért nem tükrözi a valóságot.

Három hónappal az idei F1-es játék hivatalos megjelenését követően átértékelte a csapatok teljesítményét a Codemasters. Mivel az aktális versenyszezon március helyett csak júliusban rajtolt el, a fejlesztőstúdió kénytelen volt becslésekre alapozni a mezőny tíz autójának teljesítményét. Ez néhány eltéréstől eltekintve egészen pontos lett, bizonyos csapatok idei formáját azonban nem sikerült jól megtippelniük, így ezeket a legutóbbi javításban korrigálták.

5kgj0ktk35051



A Racefans szaklap közlése szerint a Racing Point a játék 1.12-es verziójában a hatodik helyett immár a harmadik erőt képviseli, ami teljesen reális, a Ferrari viszont hiába lett némileg lassabb, még így is jobb formát mutat a valódi SF1000-től. Míg a való életben a csapat a konstruktőri hatodik helyen tanyázik, a játékban a negyedik McLarennél és az ötödik Renault-nál is némileg erősebb. További érdekesség, hogy a mezőny eleje (Mercedes) és a vége (Williams) között a vártnál kisebb a különbség, amivel valószínűleg a játék élvezhetőségén kívántak javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: