DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bereznay Kínában is dobogós lett

A magyar esportoló a második rajtpozíciót váltotta újabb értékes pontokra az F1 hivatalos e-sport-bajnokságában, míg csapattársa idei második győzelmét szerezte, és vezet a tabellán.

Nincs megállás az F1 Esports Pro Series 2020-as idényében: a szerdai kétfordulós szezonnyitó után csütörtök este a Kínai Nagydíjjal folytatódott a bajnokság első szakasza, ahol ismét erős magyar eredmény született. Az időmérő edzésen az Alfa Romeót erőítő Bereznay Dániel a második, csapattársa, Jarno Opmeer pedig az első rajtkockát szerezte meg.

Az indítást a magyar pilóta kiválóan kapta el, így rögtön átvette a vezetést, miközben holland riválisa a negyedik helyre csúszott vissza. Bereznay a kerékcserékig kezében tartotta a vezetést, ám Marc Kiefer az ötödik körben meglépett korai kerékcserével a magyar elé került, Opmeer ipedig mindkettejüket meg tudta őt előzni, miután lágy gumikra váltott.

Opmeer ezzel idei második győzelmét szerezte, így három forduló után jelentős, 24 pontos fölénnyel vezeti a bajnokságot. Bereznay 33 egységnyi lemaradással a harmadik, miközben a csapatok között az Alfa Romeo 29 pontnyi előnnyel magasodik a mezőny fölé.

A sorozat november 4-én és 5-én Zandvoortba, a Red Bull Ringre, majd Montrealba látogat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: