DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bereznay épp csak lecsúszott a győzelemről

Elrajtolt az F1 e-sport-bajnokságában újabb idénye, amelynek bahreini nyitányán az Alfa Romeo magyarja egy második helyet gyűjtött be. Csapattársa nyert, de a címvédő ferraris is győzött egyszer.

Bár a koronavírus-járvány miatti tavaszi karanténidőszak alatt rengeteg – hol többé, hol kevésbé komoly – szimulátorversenyt láthattunk, az F1-es e-sportolók számára szerda este kezdődött meg az igazi bajnokság, az F1 Esports Pro Series 2020-as kiírása. A mezőnyben szokás szerint Bereznay Dániel képviselte a magyar színeket: az előző két évben az összetettben egy ezüst- és egy bronzérmet szerző gamer idén is az Alfa Romeóval száll harcba a minél jobb eredményekért.

Az első, bahreini futamon ez konkrétan a győzelem volt: a hajrában óriási csatát vívott csapattársával, Jarno Opmeerrel, aki viszont alig egy tizeddel megelőzte őt a célban, így Bereznay egy második hellyel indította az évadot.

A második versenyt aztán a valóságban egyelőre még debütálásra váró Hanoi Street Circuiten rendezték, ahol már kevésbé jött ki a lépés Daninak: egy gyengébb időmérő edzés után a 15. helyen látta meg a virtuális kockás zászlót. A viadalt egy utolsó körös előzéssel a ferraris címvédő, David Tonizza nyerte meg. A fenti videóban az első állomás mindkét futama teljes hosszában visszanézhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: