DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

F1 fotózás a lakásban - Így is lehet!

Bármilyen sportról is legyen szó, idén nehéz dolguk van a rajongóknak, hiszen jött Mr. Covid és két vállra fektette a világot. Akárhogy is nézzük, ipponnal...

Bár az online tér és a virtuális versenyek némileg enyhítettek fájdalmunkon, de legyünk őszinték, ez maximum ragtapasz lehet. Viszont hála az F1 szervezőinek - és most komolyan minden elismerésem, azért jelen körülmények között elképzelni sem tudom milyen irdatlan munka folyt/folyik a háttérben - zárt kapus futamokkal ugyan, de elstartolt ez a furcsa szezon.

benedek_lampert_formula1_vettel_sRGB__k_j_2_resize



Ami engem illet, már több, mint tíz éve nézem a száguldó cirkuszt és mindig szerettem volna valamilyen formában fotózni is a versenyeket. Ez alapvetően két akadályba ütközik:

- A jobb helyekre olyan drága a belépő, hogy abból inkább egy külföldi fotós túrára megyek

- Ezekről a helyekről sem lehet normális fényképet készíteni, a tényleges fotós spotok pedig a hivatásos kollégáké (újság, az F1/csapatok saját fotósai stb).

Mivel normális embernek eszébe sem jut, hogy ezt modellautókkal helyettesítse, ezért marad az örök ábrándozás. Szerencsére én a legkevésbé sem vagyok normális, így rezzenéstelen arccal nekiálltam 1:43-as méretarányú modellekkel dolgozni!

Ebben a tervemben nyújtott segítséget a Pit Lane Modelshop, akiktől egy komplett rajtrácsot kaptam a fotózás idejére. Bátran ajánlom bárkinek ezt a magyar webshopot, aki  végletekig kidolgozott és földöntúlian részletes versenyautókat szeretne beszerezni!

Ha érdekel további toy photography, LEGO és figurafotó témában:
Instagram
Facebook
YouTube

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: