DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Saját virtuális bajnokságot indít a Ferrari

Ferrari Hublot Esports Series néven indít bajnokságot az e-sport világában a legendás alakulat. A sorozatba bárki benevezhet, a győztes pedig bekerülhet a márka virtuális pilótaakadémiájába.

Amatőrök és profik számára is kinyitottak a Ferrari új virtuális bajnokságának képzeletbeli kapui. Az ősszel induló sorozat alapját az Assetto Corsa adja, amelyben a résztvevők egy exkluzív autóval, a Ferrari 488 Challenge Evóval állnak majd rajthoz. Az amatőrök közé bárki benevezhet, aki elmúlt 18 éves, és Európában lakik.

5f0ed44bfe28a4264a2bbf4f-ferrari-esports-series-pro-players-split



A regisztráció augusztusban, az első kvalifikációs kör pedig szeptemberben veszi kezdetét. Az innen továbbjutók októberben egy sornyi versenyen vesznek részt, amelyeken a Ferrari által meghívott profi pilóták is felbukkannak majd. Egyikük Charles Leclerc lesz, aki tanácsaival fogja segíteni a versenyzőket. A döntőt novemberben rendezik, ennek győztese helyet kap a Ferrari 2021-es pilótaakadémistái között.

A márka képviseletében Nicola Boari elárulta, ez volt a következő logikus lépés, miután a Ferrari tavaly csatlakozott az F1 hivatalos e-sport bajnokságához. A szervezők abban bíznak, hogy a következő évben az öreg kontinensen kívüli résztvevőket is fogadhatnak majd, végül pedig az egész világra kiterjesztik a bajnokságot.

Részletek ezen a linken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: