DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ricciardo: Én ezért nem szimulátoroztam

Esteban Ocon rengeteg időt ölt bele a virtuális nagydíjakra való felkészülésbe, Daniel Ricciardo pedig legalább ennyire versengő típus, úgyhogy inkább bele se kezdett, az volt a biztos.

Szerencsére most már igazi versenyekről is be tudunk számolni, úgyhogy nem kell a szimulátoros bajnokságokat kiemelten követni, de Daniel Ricciardo azért még megszólalt a virtuális versenyekkel kapcsolatban. A Renault ausztrál F1-es pilótája nem erőltette ezeket a szünet alatt sem, inkább másra fordította az idejét - elmondta, hogy miért.

"Én tudom magamról, hogy nagyon versenyző típus vagyok mindenben. Tudom, hogy ha szimulátoroznék, akkor azon a szinten akarnék lenni, mint az ottani jó pilóták, az pedig sok órát venne igénybe. Nem fogok csak úgy versenyezgetni hátul, nem leszek az a srác, aki csak ott van, de nem versenyképes. Napokat, hónapokat, talán éveket ölnék ebbe és úgy döntöttem, hogy nem megyek bele ebbe, mert ha mégis, akkor nyakig benne leszek" - idézi Ricciardo szavait az Autosport.

rikesz



A Renault másik pilótája, Esteban Ocon szerint a szimulátorozás segített frissebben tartani a versenyző énjét és amikor újra beülhetett az igazi autóba, nem érezte annyira távolinak - azt viszont bevallotta, hogy valóban nagyon sok időt fordított erre. "Egy virtuális nagydíjhoz nagyon el kell köteleznünk magunkat, sokat kell rá készülni. Én nyolc napig napi hat órát készültem rá a mérnökömmel, meg mindenkivel. Itt nincsenek titkok, minél többet megyünk, annál jobb időket produkálunk" - mondta a francia.

Ricciardo minderre már csak röviden válaszolt: "Én meghagyom ezt a fiatalabb generációnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: