DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A WRC licenszét is megszerezte a Codemasters

A brit játékfejlesztő stúdió ötéves szerződést írt alá, amely értelmében 2023-tól 2027-ig minden évben feldolgozzák a Rali-világbajnokság aktuális szezonját. Pont úgy, ahogy az F1 esetében is teszik.

A pályaautózás után a rali csúcsát célozta meg a versenyjátékairól is híres Codemasters. A brit stúdió egy ötéves időszakra szerezte meg a Rali-világbajnokság feldolgozásához szükséges licenszet, amely értelmében 2023 és 2027 között minden évben piacra dobnak egy WRC-s játékot PC-re és konzolokra is. A fejlesztők számára nem idegen a műszaj, hiszen ők készítették többek között a Dirt- és a világhírű Colin McRae Rally-sorozatot is.

image_1588686299999-750x354



Dirt 5

A stúdió szóvivője elárulta, a befutott ralijátékaik mellé a WRC megszerzésének miért érezték szükségét. "Többször beszéltünk már arról, hogy a raliversenyzés iránti szenvedélyünket a világ legnagyobb ralibajnokságát képviselve szeretnénk kamatoztatni. Hiszünk benne, hogy a franchise-t ugyanúgy fel tudjuk virágoztatni, ahogyan azt a Forma-1-gyel tettük. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az autóverseny portfóliónkat a WRC-vel is bővíteni tudjuk, amit már régóta szeretett volna látni a szenvedélyes közösségünk” - idézte a Video Games Chronicle.

 

A cég szóvivője hozzátette, a Codemasters még legalább egy témába vágó szoftvert kiad a WRC-sorozat előtt, hiszen hamarosan érkezik a Dirt 5. A stúdió utolsó hivatalosan licenszelt ralijátéka a 2002-es Colin McRae Rally 3 volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: