DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Alonso megint duplázott, Button bajnok lett

A McLaren korábbi csapattársai voltak a szimulátoros Legends Trophy hétvégi futamainak főszereplői. Az e-sporttal csupán két hete megismerkedő spanyol zsinórban négy győzelemnél tart.

Sikertelen debütálása óta Fernando Alonso tarol a virtuális versenyzésben: az All-Star Series Legends kategóriájában egy héttel ezelőtt az indianapolisi pályán nyerte meg mindkét futamot, szombaton pedig Silverstone-ban remekelt.

A spanyol a mezőny által egységesen használt Brabham BT44B-vel pole-pozíciót szerzett és végig vezetett a nyolckörös első futamon, volt azonban egy meredek pillanata: véletlenül rossz nyomvonalon kanyarodott el, a füvön átvágva kellett visszatérnie a helyes pályaverzióra. Alonso bevallotta, elterelte a figyelmét, hogy mögötte Jenson Button és Jan Magnussen a második helyért csatáztak.



A két másik ex-F1-es a Legends Trophy bajnoki címéért küzdött a szezonzáró hétvégén: Magnussennek meg kellett előznie Buttont, hogy életben tartsa reményeit. A harmadik bajnokesélyes, Emanuele Pirro már a futam elején ütközésbe keveredett, melyet követően az ötödik helyre zárkózott fel, de a harcba így nem szólhatott bele. Előrébb Button végül megvédte a második helyet, Magnussen harmadik lett: az eredménynek köszönhetően a Formula-1 2009-es legjobbja bebiztosította a második szezon virtuális bajnoki címét. Button a 25 ezer dolláros pénzdíjat jótékony célra, egy gyermekétkeztetési kezdeményezésnek ajánlotta.

Hátramaradt még egy futam, melynek fordított rajtrácsa értelmében Alonsónak az utolsó, 19. helyről kellett felzárkóznia. Innen előzte végig a riválisokat, majd küzdött meg a vezetésért Michel Jourdain Jr.-ral és Dario Franchittivel. A skót és Juan Pablo Montoya álltak a képzeletbeli dobogón a csupán szezon közben csatlakozó, de zsinórban négy győzelmet besöprő Alonso társaságában.

Az All-Star Series nem ér véget, jövő hétvégén a következő, harmadik szezont is elindítják, amelyet a Formula-1 júliusi kezdéséig lefolytatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: