DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A DAS is bekerülhet az F1 2020-ba

A Mercedes trükkös kormányrendszerét is szeretné lemodellezni a Codemasterts, de egyelőre nem biztos, hogy ez lehetséges - sok problémát generál ennek megoldása, de gondolkodnak rajta.

A Mercedes trükkös kormányrendszere, a DAS is megjelenhet a Codemasters F1 2020-as játékában - ismerte el a Racefans.net kérdésére a játék fejlesztéséért felelős igazgató, Lee Mather. A szezon előtti téli tesztek legnagyobb sztárja kétségkívül a világbajnok istálló által bemutatott rendszer volt, amelynek pontos előnyeiről, vagy egyáltalán a működéséről csak találgathatunk - mindenesetre nem sokkal később már az a hír járta, hogy egy hasonló rendszert a Ferrari is használt és hogy nem kell azért csodákat várni tőle.

wheel



Mather azt mondta erről a Racefansnek, hogy egyelőre arról beszélgetnek, hogy hogyan tudják modellezni a DAS hatását és működését, de jelenleg pontosat, vagy konkrétumot még nem tud mondani - nem biztos, hogy az eszköz bekerül a játékba, de szeretnék, hogy megvalósuljon. Felvetette, hogy akkor ez egy újabb gomb nyomogatását jelentené a játékosoknak, ami nem biztos, hogy jó ötlet, illetve egyébként is nagyon későn derült fény a megoldásra, az ő fejlesztésükhöz képest talán túl későn is.

Ezzel együtt azt megerősítette, hogy beszélnek a dologról, de nagyon nagy munkát és változtatást jelentene az, hogy ezt élethűen beszerkesszék a játékba - mindenesetre gondolkodnak a megoldáson és ha lehet, akkor ez is meg fog jelenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: