DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Rettegve ért célba a virtuális futamon Albon

A Red Bull pilótája adrenalintól túlfűtve, remegve teljesítette a vasárnap esti Virtuális Holland Nagydíjat. Elmondása szerint ezen a versenyen jobban félt, mint a való életben bármikor.

Még csak május írunk, az év párharcára már most van egy erős jelöltünk – még ha az csak virtuális is. Az F1 online versenysorozatának legutóbbi állomása, az Interlagos pályáján megrendezett Virtuális Holland Nagydíj olyan párharccal szórakoztatta a nézőket, amit bármilyen valódi széria megirigyelne. Alex Albon és Charles Leclerc az első köröktől kezdve parádés csatát vívott a futamgyőzelemért, aminek a monacói pilóta büntetése idő előtt véget vetett. Albon nagy küzdelem árán, de megtörte Leclerc győzelmi szériáját.

„Olyan sok adrenalint termelt a szervezetem, hogy a végén már remegtem” – árulta el a leintést követően. „Jobban féltem a szimulátorban, mint az igazi autóban. Hihetetlenül nagy volt a nyomás. Charles gyors volt, de meglepődtem, mert azt hittem, hogy a többség lágyakon vagy közepeseken fog menni. Ő úgy döntött, korábban kimegy a bokszba, szóval egyértelműen jobb stratégián voltam. Folyton megelőzött, és aggódtam, hogy George is utolér. Eseménydús volt.”

Leclerc utólag elismerte, hogy hiba volt kemény keverékekre váltani. Albon üldözését akkor sem adta fel, amikor megtudta, hogy büntetni fogják.

„Túl korán álltam ki, Alex több kört ment nálam. Legalább egy versenyszimulációt meg kellett volna próbálnom.  Keményeken voltam, így sokat szenvedtem, de a DRS-sel egészen szórakoztató lett a futam. Sajnos kaptam egy büntetést, ami elrontotta a mókát. Szórakozásból előzgettem Alexet, mert tudtam, hogy büntetni fognak. Nagyon élveztem a versenyt” – idézte őt a Crash.net. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: