DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Báldi nagy csatában győzte le Guerrierit

Nem sokon múlt, hogy megszülessen az első igazi versenyző által szerzett győzelem a WTCR virtuális sorozatában, a M1RA szimulátorosa viszont az utolsó körben elhappolta előle azt.

Ningbo virtuális változatán folytatódott a WTCR által szervezett szimulátoros sorozat, amelyben a gamerek a valós versenyzőkkel is összemérhetik a tudásukat. Az igazi pilóták közül Esteban Guerrieri fejlődése a legfigyelemreméltóbb: Michelisz Norbi tavalyi vk-ellenfele rengeteget gyakorolt, s kis híján már a Slovakia Ringen is dobogós lett, most pedig még tovább emelt a szinten. Az első futamon nyolcadik lett, a fordított rajtrácsos második viadalon viszont egy remekbe szabott manőverrel a vezetést is magához ragadta.

Ott volt viszont a nyomában Báldi Gergő, aki az előző két helyszínen egyaránt tudott futamot nyerni. A M1RA e-sportolója folyamatosan nyomás alatt tartotta Guerrierit, egy ízben egy oda-vissza előzés is történt közöttük. Az utolsó körben aztán Báldi némi koccanás révén megelőzte az argentin, így zsinórban a harmadik forduló során is győzni tudott, Guerrieri viszont így is az első igazi versenyző lett, aki dobogón végzett a virtuális bajnokságban.

Összesen amúgy hét magyar gamer szerepelt Ningbóban: Báldi mellett Nagy Dávid, Balazsin Márk, Bucsi Attila, Pinczés Ádám, Barna Martin és Szoboszlai Bálint képviselte hazánk színeit. Ott volt a mezőnyben a Red Bull által leigazolt Bánki Bence is: a felvidéki magyar egy harmadik helyet szerzett az első versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: