DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bukásözön és Yamaha-siker Jerezben

Immár a vadonatúj MotoGP-játékban csaptak össze a versenyzők a spanyol pályán, ahol Francesco Bagnaia és Alex Marquez hibái után Maverick Vinales végre megszerezte első virtuális győzelmét.

Vasárnap rendezték volna a MotoGP-idény első európai futamát Jerezben, a koronavírus-járvány miatt azonban csak virtuálisan tudták összecsapni a versenyzők a spanyol pályán. Újítás volt az előző két online viadalhoz képest, hogy a motorosok a nemrég megjelent MotoGP 20-as játékkal küzdöttek meg.

A pole-t Fabio Quartararo szerezte meg, de a 13 körös futamon aztán inkább sorozatos bukásaival és ütközéseivel hívta fel magára a figyelmet. A vezetést Francesco Bagnaia ragadta magához Alex Marquez előtt, a tizedik körben azonban mindkét korábbi virtuális győztes elesett. A dobogó így is meglett nekik, a győzelmet viszont Maverick Vinales örökölte meg. A vb-címvédő Marc Marquez negyedik lett – pedig a hajrában még Danilo Petruccit is bevárta egy csata kedvéért, aminek ütközés és páros bukás lett a vége.

Ezúttal egyébként a két kisebb kategória szereplői számára is rendeztek versenyeket: a Moto2-ben Lorenzo Baldassarri, a Moto3-ban Gabriel Rodrigo nyert. A teljes „versenynap” visszanézhető a fenti videóban (ami YouTube-ra átkattintás után indul!).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: