DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Világbajnok csatlakozik a virtuális F1-hez

Öt aktív F1-es pilóta mellett futballista, krikettjátékos és Petter Solberg is rajthoz áll a hétvégi virtuális F1-es futamon - utóbbi a WRC-ben és a WRX-ben is világbajnok lett, de online nem számít túl tapasztaltnak.

Öt jelenlegi Formula-1-es pilóta jelezte részvételét a hétvégi szimulátoros futamon: a virtuális Interlagos következik majd a valóságos Holland Nagydíj helyett, az F1 2019-ben ugyanis még nincs benne Zandvoort, így a brazil pályát szavazták meg helyettesnek a nézők. A vasárnapi versenyen ott lesz Alexander Albon, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, George Russell és Charles Leclerc is - utóbbi eddig szinte verhetetlennek tűnt a virtuális versenyeken.

solberg



Egyéb sztárvendég is lesz a megmérettetésen, ott lesz ugyanis Petter Solberg, a WRC-ben és a WRX-ben is világbajnoki címet szerző norvég pilóta - ő azért az online versenyzés terén nem számít túl tapasztaltnak, meglátjuk, hogy mire lesz képes. Solberg egyébként a Renault csapatát erősíti majd az F2-ben versenyző Christian Lundgaard mellett.

Hiányzó is lesz azért, mert a két mclarenes, Lando Norris és Carlos Sainz nem áll rajthoz ezen a futamon, viszont olyanokat is megnézhetünk, mint az AC Milan futballistája, Alessio Romagnoli, vagy az angol krikettes, Stuard Broad és Ben Stokes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: