DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Magnussen: Ez csak számítógépes játék, inkább gokartozom

Annak ellenére, hogy apja is indul szimulátorversenyeken, Kevin Magnussent nem mozgatja meg a virtuális trend. Őt inkább a szabad levegő vonzza, ha lehetősége lesz rá, a pályán éli majd ki versenyösztönét.

Nem túlzás, hogy Kevin Magnussen környezetében mindenki belemélyedt a szimulátoros versenyzésbe: a Haas tesztpilótái, Pietro Fittipaldi és Louis Deletraz a hivatalos F1-es virtuális nagydíjak szereplői, Romain Grosjeanhoz pedig pár hete érkezett meg a szükséges felszerelés. Még apja, Jan Magnussen is indul online futamokon, a dánt azonban nemhogy nem szippantotta be az új trend, de egyenesen elhatárolódik attól.

„Nem hiszem, hogy igazán össze lehetne hasonlítani a versenypályán vezetéssel. Persze vannak egyezések, de így is tetemes a különbség. Messze van a csapatok által használt szimulátoroktól, a pályától meg végleg” – mondta a BT-nek Magnussen, elárulva, hogy nem igazán érzi jól magát a virtuális térben: „Ha pár órát a Haas szimulátorában töltök, már ki kell mennem friss levegőt szívni.”



„Apámnak a nappalijában van a szimulátora, ezért elkezdtünk versenyezni egymás ellen, csak a szórakozás kedvéért. De nekem ez csak egy számítógépes játék, amiért különösképpen sosem őrültem meg. Értelmezték ezt már úgy, hogy azt akarom, ne zaklassanak, de nem erről van szó. Inkább szabad levegőre megyek és rendesen versenyzek.”

E-sport helyett Magnussen inkább gokartozással fogja fenntartani versenyösztönét. Erre egyelőre azért nincs lehetőség, mert feleségével és egy baráttal egy jachton tartózkodik Svédország közelében: „Ha visszamegyek Dániába, gokartozni fogok. Szerintem jobb, mint a szimulátor és élvezetesebb is. Egy versenyző számára a legjobb edzés az, ami a pályán történik” – fogadkozott a Haas versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: