DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kirúgtak egy rajongót a Williams versenyéről

Egy 15 éves játékos a közösségi médiában panaszolta el, hogy röviddel a futam kezdete előtt kirúgták őt a szerverről egy F2-es pilóta kedvéért. A csapat és az F1 tisztázta a helyzetet.

Yashish Manohar hétvégén a Redditen osztott meg egy bejegyzést, miszerint ő volt az egyik szerencsés rajongó, aki virtuálisan rajthoz állhatott volna a Williams négy pilótája ellen az aktuális Challenge Williams szimulátoros versenyen, ám hiába készült órákat a megmérettetésre, a kezdés előtt nem sokkal eltávolították őt a mezőnyből. A 15 éves rajongó dühéről és csalódottságáról számolt be, miután saját bevallása szerint a közvetítők azzal magyarázták a helyzetet, hogy egy Formula-1-es vagy Formula-2-es pilótának kellett a hely, és véletlenszerűen választották őt.

 EWiwigeXgAAcZz5



A Williams által hirdetett versenysorozat lényege, hogy a meghirdetett versenyhétvégéken a jelentkezők közül 16 főnek lehetősége van rajtoz állni a csapat négy valódi pilótája ellen. A múlt hétvégi futamon Manohar helyére Dan Ticktum jelentkezett be, aki George Russell, Nicholas Latifi és Jack Aitken mellé csatlakozott. A verseny a tervek szerint lezajlott, ám a csalódott rajongó posztja visszhangot keltett, ezért az F1 és a Williams is reagált a helyzetre.

Az F1 elmondása szerint minden versenyre több nyertest sorsolnak ki, mint ahányan rajthoz állhatnak, így garantálják a teljes mezőny meglétét. Manohar közülük került véletlenszerűen kiválasztásra, aki menet közben nem vette észre, hogy megszakadt a kapcsolata. Mivel a rendszer érzékelte, hogy egy hely felszabadult, ezért egy újabb véletlenszerű választással valaki mást hívott be a játékba. A szervezők és a Williams is sajnálatát fejezték ki az esettel kapcsolatban, és megígérték, hogy Manohar a következő versenyhétvégén garantált helyet kap a mezőnyben.

A viadalt egyébként egy rajongó, David zamora nyerte, miután Russell és Latifi az utolsó kanyarban összeütközött. Ticktum öt kör után feladta a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: