DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Leclerc a gép előtt ülve adja saját magát

A versenyhétvégéken nem az igazi arcát látjuk a Ferrari pilótájának, aki szimulátorozás közben tud igazán ellazulni. A négy fal közé zárva az a célja, hogy másokat szórakoztasson.

Charles Leclerc jött, látott és győzött – most a virtuális térben. Az F1 online bajnokságában rögtön két futamot nyert, ezzel a tabella élére ugrott, miközben az internetes közvetítésének köszönhetően rövid idő alatt számos követőt szerzett. Twitch-csatornáján barátaival, versenytársaival közösen szórakoztatja a nézőit, ami lehetőséget ad a szurkolóknak arra, hogy egy teljesen másik arcát lássák a pilótának.

 Charles-Leclerc-szimulátor



„Egyáltalán nem számítottam arra, hogy a Twitchen közvetítést élvezni fogom. Nem is tudtam elképzelni magam ebben a helyzetben” – jelentkezett be monacói otthonából a sajtó képviselői előtt. „Azt hiszem, a követőim ettől valóságosabb képet nem is láthatnának rólam. A versenypályán a nyomás miatt teljesen más (vagyok), szóval önmagamat adni felüdülés. Lando [Norris], George [Russell], Alex [Albon] és én régóta ismerjük egymást, barátok vagyunk, így a Twitchen játszva önmagunk lehetünk. Ezt jobban élvezem, mint gondoltam” – idézte őt a Motorsport.

A pilóta az F1 hivatalos játéka mellett egy kamionszimulátort is feltelepített a gépére, így szabadidejében közúti teherszállítással is foglalkozik. „Az első számomra most az, hogy szórakoztassam az otthon lévő embereket. És nyilván magamat is, miközben a szimulátorozással gyakorlok. Szóval sokat gondolkodom azon, hogyan vidíthatnám fel az otthon unatkozó embereket, akiknek nincs lehetőségük szimulátorozni. Szerintem eddig egész jól működött, amit George, Alex, Nicholas [Latifi] és a többi F1-es pilóta társaságában műveltem” – magyarázta Leclerc, aki szerint az online versenyzés egyébként is kiváló eszköz arra, hogy szinten tartsa magát. „Segít szem előtt tartani a célt, miszerint én a versenyzésért vagyok itt, és arra várok, hogy visszaülhessek az autóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: