DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Leclerc bajnok, 70 ezer dollár fölött a pilóták adománygyűjtése

Rengeteg pénz gyűlt össze a versenyzők által szervezett jótékonysági szimulátoros széria során, amellyel a koronavírus elleni harcot támogatják. A bajnokságot Charles Leclerc nyerte.

A WHO koronavírus-járvány elleni harcának támogatása céljából hívták életre autóversenyzők – köztük hat Formula-1-es – a Race for the World szimulátoros bajnokságot. A három forduló után összesen több mint 70 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük a pilóták Twitch-csatornáján közvetített eseményekkel, de az adománygyűjtés még szombat délig tart.

 

Ami a versenyeket illeti: a pénteki záró forduló során Barcelonában és a Red Bull Ringen csaptak össze a felek. A katalán pályán Stoffel Vandoorne nyert Arthur Leclerc és Alexander Albon öccse, Luca előtt, míg a spielbergi futam utóbbi páros bátyjainak párharcát hozta.

Charles Leclerc és a Red Bullt erősítő Albon körről körre oda-vissza előzgette egymást, mígnem az utolsó körben a brit-thai pilóta Max Verstappen tavalyi „igazi” manőverét lemásolva (ezt a monacói szóvá is tette, lásd a videót), koccanással egybekötve előzte meg ferraris ellenfelét – ám mivel több kanyarlevágásért is büntették Albont, így a győzelem végül Leclerc-é lett, aki ezzel a bajnoki címet is bezsebelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: