DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Leclerc és Albon osztoztak a győzelmeken a jótékonysági versenyeken

A Ferrari és a Red Bull fiatalja nyerte meg a pilóták által életre hívott Race for the World sorozat második állomásának futamait, miközben már csaknem 50 ezer dollárt összegyűjtöttek.

Múlt pénteken indult a versenyzők által indított szimulátoros bajnokság, amely során három forduló alatt hat futamot rendeznek, a fő cél pedig, hogy összegyűjtsenek 100 ezer dollárt a WHO számára a koronavírus-járvány elleni harchoz. A keddi második állomás után az összeg már átlépte a 48 ezer dollárt, azaz nagyjából a felénél járnak a pilóták, akik között több Formula-1-est is találunk.

A keddi eseményeket is ők dominálták: az első futamot Spában rendezték, ahol egy technikai hiba miatt kétszer kellett lefutniuk az időmérőt. Végül Alexander Albon öccse, Luca indulhatott a pole-ból, de Charles Leclerc és Lando Norris hamar átvette az irányítást, közülük pedig végül a ferraris diadalmaskodott, megelőzve mclarenes társát és a Renault-junior Christian Lundgaardot. A második, bakui versenyen aztán a Red Bull-os Albon az első helyről indulva győzött, míg Leclerc a tizedik kockából startolva lett második, a dobogó alsó fokára pedig az ifjabb Albon állhatott fel.

Az alábbi videóban Leclerc Twitch-közvetítése nézhető vissza a keddi eseményről – zárás pénteken este a harmadik, egyben utolsó fordulóval:

Nézd meg iamcharlesleclerc16 RACE FOR THE WORLD - Event 2 című tartalmát a twitch.tv weboldalon 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: