DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Random biztonsági autós káosz az F1-esek jótékonysági futamán

Kaotikusan alakult a Race For The World elnevezésű virtuális verseny szervezési bakikkal, de a fő célt sikerült teljesíteni: 33 000 dollár gyűlt össze a koronavírus elleni küzdelemre.

A Formula-1-es pilóták által szervezett, a rajtrács hat tagjával zajló virtuális futamot egykörös kvalifikációval és 25 %-os versenytávon tartották az F1 2019 véletlenszerűen kiválasztott pályáján – a gép Abu Dhabit dobta.

A rajtnál történt egy malőr, véletlenül szellemautókat állítottak be, így újra kellett indítani a futamot. Később a versenyt néző rajongók kérésére a pilóták úgy döntöttek, beiktatnak egy biztonsági autós fázist: mivel a játékban nincs ilyen opció, ezt maguk szabályozták. Az újraindítás káoszba torkollt, az addig vezető Renault-junior, Christian Lundgaard is kiesett, Alexander Albon viszont élre került.

 

Albon megnyerte a futamot a meglepetésember, a másodikként célba érő Thibaut Courtois – a Real Madrid kapusa – előtt. Két pilótatestvér végzett mögöttük, Arthur Leclerc harmadik, Luca Albon negyedik lett.

A simábban alakuló második futamot a silverstone-i pályán a kisebb Leclerc nyerte Lundgaard és Luca Albon előtt, Lando Norris és Charles Leclerc volt a további sorrend.

A hat fordulóra tervezett bajnokság kedden folytatódik, a versenyzők jobb szervezést ígérnek. A Race for the World célja 100 ezer dollár összegyűjteni a koronavírus elleni küzdelemre, ebből 33 ezer jött össze az első körben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: