DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Rajtkáosz és utolsó körös csata a győzelemért

A második Virtuális MotoGP-futam is számos mókás és látványos jelenetet hozott, végül pedig Francesco Bagnaia nyert, miután visszaverte a bukás után visszazárkózó Maverick Vinales támadását.

Két héttel az első futam után került sor a MotoGP második virtuális versenyére. Ismét tíz motoros vett részt az eseményen: az előző forduló indulói közül ismét jelen volt Alex Marquez, Marc Marquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia, míg újonnan csatlakozott hozzájuk Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Tito Rabat, Takaaki Nakagami és Michele Pirro.

A videó a YouTube-ra átkattintva indul!

A helyszín ezúttal a Red Bull Ring virtuális változata volt, ahol az ötperces időmérő végén Bagnaia szerezte meg a pole-pozíciót, századokkal Vinales és a múltkori győztes Alex Marquez előtt. A start utáni kanyarok óriási káoszt hoztak, így Nakagami tört az élre, aki később pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mindkét Marquezt kiütötte (persze a MotoGP 19 játék azonnal visszatette őket a pályára).

Miközben hátrébb több bukás és ütközés is történt, az élen Bagnaia és Vinales meglógott és csatázott egymással az elsőségért. A tízkörös táv kétharmadánál aztán a yamahás is elcsúszott, az utolsó körre viszont utolérte olasz ellenfelét, aki azonban válaszolni tudott Vinales támadására, így Bagnaia győzött. A dobogót Alex Marquez tette teljessé bátyja, valamint Quartararo előtt. Rossi hetedikként zárt. A fenti videóban a teljes esemény visszanézhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: