DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Leclerc-t megviselte a virtuális futam

Győzelemmel debütált a virtuális versenyzésben Charles Leclerc és tervei szerint a következő futamon is rajthoz állna - igaz, eléggé leizzadt annak ellenére, hogy nem igazi autóban ült.

Ahogy arról beszámoltunk, Charles Leclerc erősen debütált a virtuális versenyzés világában, a Ferrari monacói pilótája rögtön megnyerte a virtuális Vietnámi Nagydíjat annak ellenére, hogy nem szokott ehhez hozzá. Leclerc bevallotta, hogy váratlanul kemény munka volt lejátszani ezt a versenyt és bár nem az igazi autóban ült, de sokat kivett belőle a szimulátorozás.

"Hogy ez könnyű-e? Természetesen nem, hihetetlenül nehéz volt. Egy székben ülünk, szóval nincsenek olyan erőhatások, mint az igazi autóban, de így is őrülten izzadtam. Izomfájdalom nincs, de olyan koncentrációt igényelt, hogy sokat izzadtam, mert nagyon igyekeztem. REmek verseny volt" - értékelte a teljesítményét Leclerc.

leclerc-2020



"A többieknek nem kellett volna hibázniuk! Mindenki nagyon gyors volt és szerintem mind tudtuk már a futam előtt, hogy az fog nyerni, aki a legkevesebb hibát követi el, mert nagyon hasonló volt a tempónk. Nyolc nappal ezelőtt szereztem meg a játékot, de sok órát töltöttem el vele. Pontosan nem tudom, hogy mennyit, de alapvetően legalább öt órát minden nap, aztán a hét vége felé úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk George-dzsal és Alex-szel. Jó móka volt, úgyhogy folytatni fogjuk" - idézi a sazvait a Crash.net.

Leclerc egyébként a követezkő futamon is szeretne indulni, tetszett neki a játék, szerinte megvan a versengés élménye, az időmérőn érezte magán a nyomást, úgyhogy egyelőre bejött neki a virtuális világ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: