DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Leclerc-ék is indulnak a második virtuális nagydíjon

Ezúttal már nem kevesebb, mint öt aktív F1-es fogja tiszteletét tenni a hétvégi hivatalos Virtuális Nagydíjon: Norrishoz és Latifihoz csatlakozik a Ferrari ifjú sztárja mellett Albon és Russell is.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott Bahreini Nagydíj versenynapján rendezte meg a Formula-1 az első hivatalos Virtuális Nagydíját, amely vegyes fogadtatásban részesült. A szervezőknek mindössze két aktív F1-est sikerült felkérniük a szereplésre Lando Norris és Nicholas Latifi személyében, a brit pedig igazából azzal el is lopta a show-t az igazi verseny elől, hogy a számítógépével adódott technikai nehézségek kapcsán körbetelefonálta kollégáit.

leclerc-teszt-2020-dppi



Most vasárnap következik a második forduló, amelyre viszont már öt F1-est tudtak beszervezni. Norris és Latifi ismét ott lesz az indulók között, viszont további három fiatal versenyző csatlakozik hozzájuk a ferraris Charles Leclerc, a Red Bull-os Alexander Albon és a williamses George Russell révén – azaz az F1 2019-es játékot saját bevallása szerint nem ismerő és a számítógépét amúgy is épp kidobó Max Verstappenen kívül kvázi a teljes ifjú generáció bevállalta a második kört. Sőt, friss hír, hogy Leclerc társa nem más lesz a Ferrari színeiben, mint saját testvére, Arthur Leclerc!

A teljes nevezési lista még nem ismert, de azt tudni lehet, hogy a bahreini győztes Guanyu Zhou nem lesz ott a virtuális rajtrácson, a Renault ugyanis ezúttal az akadémistái közül Christian Lundgaardot nevezte, akinek társa az ausztrál Supercarsban szereplő Andre Heimgartner lesz. A Red Bull a krikettsztár Ben Stokest indítja Verstappen helyén, viszont lesz egy visszatérő is Johnny Herbert személyében, aki az Alfa Romeóval az 1-es kanyar átvágásával hívta fel magára a figyelmet a nyitányon.

Mivel az F1 2019-ben nem érhető el a vietnámi pálya, ahol eredetileg versenyeztek volna a valóságban a hétvégén a pilóták, így a szintén elmaradt Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Albert Parkban futják a mostani viadalt. A közvetítés vasárnap este 21 órakor kezdődik, s élőben lehet követni az F1 hivatalos Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, de az M4 Sport is újfent képernyőre tűzi a virtuális versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: