DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Verstappen megint duplázott, Button utolsó lett virtuális debütálásán

A holland dominál a virtuális versenypályákon, a Redline-sorozatban ismét nem volt ellenszere. Lando Norris dobogót szerzett, Jenson Button bemutatkozása azonban cseppet sem nevezhető sikernek.

Max Verstappen uralja a Team Redline e-sport szériáját, amelyben csak valós versenyzők vesznek részt, fordulónként több mint 40-en: a holland nyolcból öt győzelemnél tart. Az előző menet Supercars autókkal nem jött be neki, csak egy ötödik és tizedik helyet gyűjtött, újra Formula-3-as gépekkel, a Road Americán azonban ismét remekelt az iRacingben.

 



A hétfői első futamon fölényes győzelmet aratott pole-pozícióból, a második versenyen a rajtelsőséget szerző, DTM-ből ismert Daniel Juncadellát győzte le kiélezett csatában. Nem hiányzott Lando Norris sem, aki egy nappal korábban egy másik virtuális csapat, a Veloce sorozatában begyűjtötte első sikerét. Norris harmadik lett az első futamon, a másodikat rövid ideig vezette, de végül hibázott. Kétszer is dobogóra állt Kelvin van der Linde, aki Verstappen mögött második a bajnokságban – de óriási, 118 pontos hátrányban.

Rajthoz állt a 2009-es világbajnok, Jenson Button is hétfőn, először belekóstolva a szimulátoros versenyzésbe. A brit az utolsó, 44. rajthelyre kvalifikált, első futama pedig csak két körig tartott. A másodikon már nem indult el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: