DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Amerikai siker az IndyCar „szezonnyitóján”

Az amerikai formulaautós széria sem marad ki az online buliból: a pole-ból induló Sage Karam nyerte a Watkins Glen-i virtuális versenyt, megelőzve Felix Rosenqvistet és Will Powert.

Az IndyCar sem akart kimaradni a koronavírus-járvány miatt fellendülő szimulátorversenyes buliból: szombat este ők is megrendezték az első virtuális futamukat. A szurkolók választhattak helyszínt, a legtöbb szavazat pedig Watkins Glenre érkezett, így ott került sor a tervek szerint hatfordulós sorozat első állomására.

ic-esport-wg-1



Az IndyCar-pilótáktól hemzsegő sztármezőnyben Sage Karam szerezte meg a rajtelsőséget Felix Rosenqvist előtt, és igazából csak a kötelező bokszkiállások idejére adták át másnak az első két pozíciót, így az amerikai nyert a svéd előtt. A harmadik helyre Will Power ért oda, megelőzve a Supercars-bajnok Scott McLaughlint (aki egyébként a tervek szerint az indianapolisi versenyen debütálhat az IndyCarban).

Alább látható a teljes virtuális verseny, a jövő hétvégén pedig a Barber Motorsports Park lesz a helyszín, ahol a tervek szerint immár a másfél éve súlyos sérülést szenvedő Robert Wickens is indulni fog: a rehabilitációját töltő kanadai már most is versenyzett volna, de nem érkezett meg időben a számára átalakított speciális kormány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: