DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Sztárok tömkelege csatlakozott a vasárnapi virtuális futamokhoz

A Formula-1 és az IndyCar hétvégi versenyét is lefújták az utolsó pillanatban, akár hónapokig eltarthat, mire újra autóversenyt lát a közönség. Ebben a sanyarú időszakban az e-sport lehet a gyógyír.

Topversenyzők tömkelege csatakozott a The Race kezdeményezéséhez, egy virtuális futamhoz vasárnap. A legnagyobb név kétségtelenül Max Verstappen a Formula-1-ből, Simon Pagenaud az IndyCarból és az ex-F1-es Juan Pablo Montoya, akinek fia, Sebastian is indul. De ott lesz a Formula-E-ből Antonio Felix da Costa, Maximilian Günther és Neel Jani, valamint Nelson Piquet Jr., Felix Rosenqvist és Billy Monger. A szimulátorosok közül Brendon Leigh és Rudy van Buren, valamint egy magyar, Báldi Gergő is rajthoz áll.

A platform az rFactor2, az autó a Formula ISI 2012 lesz, a pályát pedig meglepetésnek szánják. 13:50-kor érdemes lesz csatlakozni a YouTube közvetítéshez:

Lesz egy másik virtuális is verseny vasárnap a Veloce Esports szervezésében a melbourne-i pálya virtuális változatán. Ehhez Lando Norris, Jean-Eric Vergne és Stoffel Vandoorne csatlakozott, egyik ellenfelük az F1 Esports bronzérmese, Bereznay Dániel lesz. A mérkőzés 18:45-kor kezdődik a Veloce Esports YouTube-, valamint Twitch-csatornáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: