DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Montoya lett Miami leggyorsabb gamere

Általános megdöbbenésre Juan Pablo Montoya, korábbi Formula-1-es pilóta elindult egy szimulátoros versenyen, ami pedig még meghökkentőbb, hogy meg is nyerte azt a kolumbiai.

Montoya hétszer állhatott fel az F1-es dobogó legtetejére, illetve kétszer is meg tudta nyerni a legendás Indy 500-at. Ez azonban még nem volt neki elég, hiszen szombaton sok esportos ász és aktív versenyző ellen megnyerte a Miami Leggyorsabb Gamerének járó díjat.

A huszonnégy fős mezőnyben olyan nevek voltak, mint Rudy van Buren, James Baldwin, a korábbi IndyCar-versenyző Adrian Fernandez, a DTM-es Ed Jones és a szintén IndyCarban induló James Davison.



 

Ezen túl olyan második generációs versenyzők is jelen voltak, mint Enzo és Pietro Fittipaldi, Eduardo Barrichello és Montoya fia is, Sebastian.

A kolumbiai versenyző egy GT3-as Lamborghini Huracannal indult a Red Bull Ringen, ahol az utolsó kanyarig harcolnia kellett a győzelemért és az ezzel járó 4000 dolláros pénzdíjért, bár Montoyát nyilvánvalóan nem ez motiválta…

„Régen hozott lázba ennyire a versenyzés. Mindenki, aki ott volt a szobában, szurkolt valakinek, elképesztően jó volt a hangulat. Borzasztó, mennyire kellett koncentrálni, ezek a srácok mind nagyon ügyesek” – mondta a kolumbiai.

„Szerintem a szimulátoros versenyzés egy napon naggyá fog válni, de egyelőre még egy más szint, persze nagyszerű élmény volt így is” – tette hozzá Juan Pablo Montoya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: