DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

A W Series bajnoka szerint még az e-sportban is kevés a nő

Jamie Chadwick azon ritka fehér holló, aki nőként próbál érvényesülni az autósport férfiak uralta világában. Az angol hölgyet az zavarja, hogy nem csak a való élet, hanem még a virtuális világ autósportjában is alig képviseltetik nők magukat.

Az F1 hivatalos e-bajnokságába több nő próbálkozott bejutni, végül egyik kísérletezőnek sem sikerült. A bajnokság magyar versenyzőjének, a szezon utolsó három versenyét megnyerő Bereznay Daninak így (egyelőre legalábbis) nem volt lehetősége megméretni magát az ellenkező nem virtuális versenyzőivel szemben.

Arról, hogy a nők érdemben még a virtuális versenyzésből is hiányoznak, a női formaautós bajnokság, a W Series bajnoka, Jamie Chadwick beszélt a Motorsport.comnak. „Nagyon nagy kár, hogy itt sincsenek nők. Igazából semmi okát nem tudom ennek, mitől lehet ez. Szinte küldetésemnek érzem, hogy tegyek ez ellen. Azt viszont jó látni, mennyiféle ember mennyiféle helyről érkezik ebbe a világba.”

00119019_864_1



Chadwick pont Bereznay példáját hozta fel példának - neki sem volt egyszerű dolga, akkor nők is eljuthatnak ide. „Az e-sport világában aztán tényleg mindenki megmérettetheti magát. Bárki felérhet a csúcsra. Elég ha csak megnézzük Danny (Bereznay - a szerk.) példáját, neki is egészen hihetetlen a története, hogy jutott el idáig.”

Ahogy arról szó esett, Jamie Chadwick 2019-ben a W Series bajnoka lett, rajta kívül FIA-szervezésű bajnokságokban alig találunk a hölgyek közül versenyzőket, az első, aki eszünkbe juthat, a Saubernél tesztelő, emellett pedig a legutóbb az F2-ben versenyző Tatiana Calderón, aki viszont a GP3-ból fellépve az új közegben egyelőre egyetlen pontot sem tudott szerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: