DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1 Hungary Liga: A Ferrari leiskolázta a mezőnyt Braziliában

A valósághoz hasonlóan parádés futamot hozott az F1 Hungary Liga Brazil Nagydíja. A csapatbajnoki cím felé óriási lépést tett a Ferrari, viszont bőven nyíltsisakos még ez a küzdelem a Racing Pointtal.

Az F1 Hungary Liga interlagosi kvalifikációján a mezőny rangidős pilótája, Petilos mutatta meg, hogy még nem kopott meg az időmérős tempója, sőt mi több, rengeteget fejlődik és gyorsul szezonról-szezonra. A rajtsorrend eleje meglepetésből és oda nem várt versenyzőkből állt, Petilos mögül a tabellán a 19-ik helyen álló Szabione és a tartalék versenyző Riccoinho indulhatott.

A futamon aztán már szokásosan más erőviszonyok uralkodtak, a súlyozás miatt hátrébbról rajtoló toppilóták egyre csak törtek felfelé és kezdték el hibára kényszeríteni az élről rajtoló versenyzőket. Robeet végül a 13. helyről rajtolva parádés futamot teljesítve győzni tudott a Ferrari volánja mögött, a második Előd lett, míg a harmadik helyet a friss háromszoros magyar bajnok Daniel_Hun szerezte meg. Xray a másik Ferrarival ötödik lett és ezzel csapatszinten sok pontot vertek a rivális Racing Pointra.

Bőven akadnak még nyílt kérdések a ma este rendezendő szezonzáró futamon, a harmadik helyen KaszaKristóf három pontos előnnyel vezet Szijjgames előtt, a csapatoknál pedig a Ferrari kilenc ponttal áll a Racing-Point előtt. Ezenkívül a középmezőnyben is több nyitott kérdés van még, pozíciók sorsa fog eldőlni a ma esti futamon.

21:15-kor már felvezető műsorral kezdődik a szezonzáró, a helyszín Abu Dhabi.

A brazil futam összefoglalója:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: