DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Autós kamera, amely mindent rögzít az utakon

Napjainkban a bővülő autóforgalom és ezzel egyenes arányban megnövekedett balesetek mára már egyszerűen rögzíthetők a vétkes megtalálása érdekében. Az autós kamera, melyet elől és hátul egyaránt el lehet helyezni, nagyban megkönnyítheti a rendőrség dolgát.

Ezek az eszközök felérnek a repülőgép fekete dobozával, azaz minden olyan információt tartalmaznak, amely a baleset mozzanatainak a feltérképezéséhez és a vétkes azonosításához szükségesek.

Mindezek alapján nem csak a nyomozás ideje rövidíthető le - mivel terhelő bizonyítékkal sokkal egyszerűbb és gyorsabb rávilágítani a vétkesekre -, hanem fontos statisztikákat adhatnak annak érdekében, hogy a jövőben ne következhessen be baleset az adott útszakaszon - mondjuk sebességkorlátozással vagy rendőri jelenléttel.

https-__www.bestmarkt.hu_ - 2019 december - Cikk4



Mindent a kameráról

Autós kamera vásárlásakor vannak olyan tényezők, amelyeket mindenképpen érdemes megfontolni. Ilyen például a kamera felbontása. Elsődleges szempont, mivel egy gyengébb minőségű, lassú és szemcsés felvétellel sajnos nem sokat tudnak kezdeni a bíróságon. 1080p full HD felbontású készüléket érdemes választani, mely “native”, azaz nagyításkor nem homályosodik a kép, szemben az interpolált kép esetében, mely nagyításkor szemcsés és nehezen használható.

Az eszköz tárhelye kifejezetten fontos, amelyek közül az SD kártyás megoldás a legelterjedtebb és legbiztonságosabb. Azonban az adatok tárolására nem érdemes a kamera tárhelyét használni, mivel nagyon gyorsan betelik, főleg, ha sokat autózik, valamint a szoftver kárára is válhat. Érdemes legalább a 65GB-os tárhellyel rendelkező eszközt megvásárolni, mivel közel egy órányi felvétel akár 2-6 GB helyet is foglalhat a felbontás nagyságától függően. A kamera méretére is figyelmet kell fordítani annak érdekében, hogy ne ez az eszköz legyen a baleset okozója a látótér kitakarása miatt.

Extrák, melyekre érdemes befizetnie

Vásárolhat olyan kamerát, mely GPS-el van felszerelve. Ennek a funkciónak hála, képes az autó útvonala és aktuális helyzete mellett a sebességet is rögzíteni. Ennek köszönhetően maga az autós is tudatosabban vezet, kerülve a gyorshajtást, valamint könnyen megállapítható, hogy szabályosan közlekedett-e a baleset ideje alatt.

Amennyiben éjszaka is sokat ül a volán mögött, érdemes beszereznie egy olyan kamerát, amely éjjeli üzemmóddal is rendelkezik, mivel csak így képes az éjszakai képkockák rögzítésére. Továbbá a kamera hangok felvételére is képes, így általa minden külső és belső zaj rögzítése lehetséges, mely szintén megkönnyítheti a vizsgálatokat.

Amennyiben önnek is meggyűlt már a baja a szabálytalanul közlekedőkkel, és szeretne beszerezni egy autós kamerát annak érdekében, hogy elkerülhesse a hosszas procedúrát, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: