DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Aktív életmódra ösztönöz a Honor

A mozgáshiány korunk egyik népbetegsége, amely az európai felnőttek és kamaszkorúak nagy hányadát érinti, és össztársadalmi szinten is jelentős problémákat okoz. A Honor viselhető sporteszközein keresztül igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy az emberek egyszerűbben építhessék be mindennapjaikba a mozgást, és növeljék az edzés hatékonyságát.

A EuropeActive[1] civil szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy kimutatható a kapcsolat az inaktivitás és a nem fertőző betegségek, valamint egyes hangulati és szorongásos rendellenességek között. Az európai egészség- és fitneszpiaccal foglalkozó nonprofit szervezet arra is rávilágított, hogy a mozgáshiány óriási kiadásokat jelent a társadalom számára. A mozgásszegény életmód számlájára 1,4-szer annyi költség írható, mint amennyibe a légszennyezettségből fakadó károk enyhítése kerül az Európai Unió 27 tagországában.

Honor Band 5 sport (2)



Ugyanakkor Európa egyre aktívabbá válik, ahogyan azt a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég 2019-es elemzése is bizonyítja, amely többek között az európai fitneszpiac növekedéséről számol be[2]. A viselhető okoseszközök pedig további segítséget nyújthatnak az erőnlét folyamat követésében és a felhasználók közösséget alkotva együtt érhetik el mozgással kapcsolatos céljaikat.

Tippek a hatékonyabb testmozgáshoz

A Honor hisz abban, hogy az okoseszközök fejlődésével egyre tudatosabban kezelhetjük az erőnlétünkkel és az egészségünkkel kapcsolatos kérdéseket. A Honor az alábbi javaslatokat[3] gyűjtötte össze az egészség megőrzéséhez és a hatékonyabb testmozgáshoz:

1. Folyamatosan mérd a szívverésed, hogy a legoptimálisabb pulzusszám mellett sportolj!

A Honor Band 5 egész nap valós időben méri a pulzust, és a hozzá kapcsolt telefon GPS-ének köszönhetően minden helyzetben azonnali visszajelzést ad a használója aktuális teljesítményéről.

2. Ismerd meg a tested, és tedd biztonságosabbá az edzéseidet!

A vér oxigénnel való telítettsége az edzések alatt fontos információt ad arról, hogy biztonságos és hatékony-e az adott mozgásforma. A véroxigénszint 90 és 100 százalék között tekinthető normálisnak. Ha 89 százalék alá esik a véroxigénszint, orvosi megfigyelés javasolt. A Honor Band 5 az egyetlen belépő szintű okoskarkötő, amely beépített véroxigénszint-mérővel rendelkezik, így megmutatja, hogyan alkalmazkodik a testünk az edzéshez vagy nagy magasságokhoz.

Honor_Band_5_all_colours_3_web

3. Aludj jól, hogy a tested is megfelelően pihenhessen!

Az optimális éjszakai pihenés valószínűleg a testedzési rutin legkevésbé figyelembe vett eleme. A Honor Band 5 a TrueSleepTM technológiát használva valós időben figyeli és elemzi az alvásminőséget, azonosítja az alvási szokásokat, és javaslatokkal segíti az alvásminőség javítását.

4. Mozogj változatosan!

Akár az edzés eredményességének növelése, akár egy új mozgásforma iránti kíváncsiság miatt, de mindenképpen érdemes változatos gyakorlatokkal megismertetni a testünket. A Honor Band 5 tíz különböző sporttevékenyéget támogat a pulzusszám, az edzési időtartam, a távolság vagy például futás esetén a lépésfrekvencia mérésével. 50 méter mélységig vízálló, és többféle úszásnemben biztosítja a fejlődéshez szükséges információkat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: