DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kasza újra az élre kormányozta a McLarent

Már csak három futam van hátra, ami azt jelenti, hogy múlt héten Mexikóban járt a mezőny. A végleges bajnoki helyezések szempontjából ez a helyszín kulcsfontosságú szerepet töltött be.

Az előző, Japán Nagydíjon a tabellát vezető Daniel_Hun kiesett, míg közvetlen riválisa, Előd a második lett, ezzel jókorát harapva le Dani előnyéből. A kérdés az volt, hogy ez újra megismétlődik, vagy Dani be tudja biztosítani a címet. A válasz az lett, hogy ugyan hivatalosnak még nem tekinthető, de ha Dani az utolsó 3 futamán 15 pontot összeszed, akkor háromszoros magyar bajnok, hiszen KaszaKristof mögött a második helyen végzett és az újgenerációs versenyzők legjobbja, Veloce_Beneref lett a harmadik. Kiváló teljesítményt nyújtott még Mexikóban a liga veteránja, Petilos, aki történelmi pole-pozíciót hozott a Toro Rosso csapatának, a futamot pedig a tizedik helyen fejezte be. 

IMG_4076



A csapatbajnokság az, ahol már futamok óta öldöklő küzdelem zajlik a Racing Point és a Ferrari között. Itt a Racing Point vezet, 21 ponttal megelőzve a legendás olasz istállót, de a Ferrari amerikai formáját látva ez már ma este nagyot változhat. 

Ma este egy szimulátor szempontból nagyon érdekes és izgalmas pálya következik, ez pedig az USA Nagydíj. Az austini pálya sok kanyarja beláthatatlan, nagyon eszi a gumikat és kellően széles, így minden adott a kerék a kérek elleni versenyzéshez is. És ne feledjük, akár bajnokot is avathatunk a 21:30-kor kezdődő futamon. 

A Mexikói Nagydíj összefoglaló videója:

A ma esti futam az alábbi linken tekinthető meg: Youtube

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: