DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

F1 Hungary Liga: Kettős Ferrari-győzelem Belgiumban

Idei tizenharmadik futamát teljesítette a mezőny, a helyszín pedig a legendás belgiumi aszfaltcsík, Spa-Francorchamps volt. Hajrához közeledik a szezon, nagy a versengés.

Nyolc futammal a vége előtt Elődnek akkora hajrát kéne indítania, mint 2007-ben Kimi Raikkönennek: akkor a finn világbajnok az utolsó nyolc futamából hét dobogót szerzett, abból hármat megnyert, két második és két harmadik helyet gyűjtött. A feladat nem lehetetlen, de hibátlan versenyzés kell majd a hajrában.  

Belgiumban Előd már elkezdte ezt a bizonyos zárkózást és a balesetbe keveredett Daniel_Hun előtt végzett. Az időmérőn még egy Toro Rosso és egy Alfa is be tudott férkőzni a két Ferrari közé az élen Hun_Safee és Heyman személyében. Versenykörülmények között azonban megállíthatatlan volt a Ferrari párosa, a hátrébbról rajtoló Xray klasszis formát mutatott és bejelentkezett a bajnokság harmadik helyére.  

A pole-pozícióból rajtoló Robeet második lett, a két Ferrari mellett pedig az egyszeres magyar bajnok Hun_Safee fért fel a dobogó legalsó fokára.  

A bajnokságot Daniel_Hun vezeti 346 megszerzett pontjával, őt követi Előd 265 ponttal, majd jön Xray és Szijjgames párosa 229, illetve 217 bajnoki egységgel.  

A Belga Nagydíj rövid összefoglalója: 

 

Ma este a sebesség szentélyébe látogat a mezőny, a helyszín Olaszország, Monza. Akik élőben követnék az eseményeket, azok itt találják majd meg a videót 21:30-tol:  https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg  

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: