DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Innovatív, elektromos kerékpár a Skodától

Klement kétkerekű-koncepciójával a Skoda a friedrichshafeni (Németország) Eurobike nemzetközi kiállításon kínált betekintést arra, hogyan képzeli el a modern metropoliszokban a jövő hosszú távon fenntartható mikromobilitását. A BFO Mobility kiállítási standján a Skoda négy kilowattos kerékagymotorral szerelt és innovatív kezelés jellemezte, tisztán elektromos hajtású Klement kétkerekű-koncepcióját mutatja be.

A hátsó kerékagymotor legnagyobb teljesítménye négy kilowatt és akár 45 kilométer/óra sebességre is gyorsíthatja a járművet. A két, egyaránt 52 cellából felépülő lítiumion-akkumulátor kapacitása összesen 1250 Wh és akár 62 kilométeres hatótávot is lehetővé tehetnek, emellett egyszerűen kivehetők és a hálózati elektromos csatlakozóról vagy menet közben a rekuperáció segítségével tölthetők. Az optimális biztonság szolgálatában a Klement elöl blokkolásgátlóval (ABS) kiegészített, hidraulikus fékkel és korszerű LED-világítástechnikával készül.

190904-klement-images-of-skodas-all-electric-two-wheel-concept-at-eurobike-1



A Klement jövőbeni esetleges sorozatgyártású változata még számos új ötlettel is bővülhet, például vezetői segédrendszerek, a Function on Demand szolgáltatás vagy épp a különleges hababroncsok formájában. Utóbbiak a futócipőkben használatos csillapítóanyagból készülnek, a közlekedés különösen kényelmes és alacsony zajszintű élményét kínálva.

Az Eurobike mintegy 1400 kiállítóval világszerte a legjelentősebb kerékpár-kiállítás és-vásár, amelyet Friedrichshafenben, az idén szeptember 4. és 6. szakmai napokkal és szeptember 7-i közönségnappal rendeznek meg.

További információ az innovatív kétkerekű-koncepció kiállítási megjelenéséről a Skoda Storyboard internetes oldalon található.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: