DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

F1 Hungary Liga: WRC-pilóta nyerte az F1-es futamot

Az Osztrák Nagydíjjal folytatódott az F1 Hungary Liga, ahol a szezon eleje óta levegőbe lógó győzelmet aratott KaszaKristof.

A raliban már nemzetközi szinten is elismert versenyző többször is közel járt a győzelemhez idén. Bakuban defektet kapott az első helyről, míg a Francia Nagydíjon a kétszeres magyar bajnok Daniel_Hunnal vívott öldöklő csatát az utolsó méterekig. Mindez úgy történt, hogy papíron nem számított esélyesnek az osztrák pályán.  

Az időmérőn Jadam_Hun szerezte meg a pole-pozíciót, mögötte Donceleger és Bimiii_Hun végzett. A bajnokság fő esélyesei, Előd a negyedik, míg az 50 pont felett vezető Daniel_Hun csak a 19. helyről várhatta a versenyt. A futam győztese, KaszaKristof a 13. helyről rajtolt.  

A futamon sokáig vezető Elődnek végül meg kellett elégednie a második hellyel, míg a fiatal tehetség Veloce_Beneref újabb dobogós eredményt hozott csapatának. Daniel_Hun Elődhöz képest nagyot mentve a negyedik lett. Kiemelendően szép teljesítményt mutatott Petilos a hetedik helyével, és Bencechelsea kilencedik helye is gyönyörű eredmény.  

Tekintsétek meg a rövid összefoglaló videót a futamról:  

A bajnokság állása:  

1. Daniel_Hun 249 pont  
2. Előd 203 pont  
3. Shevcsenko 150 pont  
4. Xray 141 pont  
5. Szijjgames 138 pont  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: