DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Táskás szemek?

A reggeli kóma egész nap kiül az arcodra? Vagy csak olyan a bőrtípusod, hogy folyton karikásak a szemeid? Ezek valójában a szem alatti vékony bőr miatt láthatóak, mivel itt bukkannak a legjobban elő az erek. A szemhéj környéki, periorbitális bőr csak 0,5 mm vastagságú, szemben a testen található többi bőrrel, amely átlagosan 2 mm. Karikásodhat szemed az ún. periorbitális hiperpigmentációtól is, hiszen ekkor több melanin termelődik a szem alatti bőrben. Mit tehetünk ellene?

Mi okozza?

Genetikai vagy életviteli okok is lehetnek a háttérben.

The Body Shop_szeptember19_LM4



Itt van néhány tipikus, általános ok:

-       Ha sokat éjszakázol, az kiülhet az arcodra.

-       Ha keveset iszol, a dehidratáltság miatt is láthatóak. Ilyenkor szervezeted próbálja tartalékolni a benned lévő folyadékot, ami puffadt tekintetet eredményezhet.

-       Ha nem véded arcod az UV-A és UV-B sugárzás ellen, a bőröd fakósága okán is előjönnek a karikák.

-       Az öregedés során is megjelennek, mivel bőröd veszít a rugalmasságából.

Csökkentenéd látványát?

A legjobb módszer, hogy csökkentsd a karikák szembetűnő képét az az, ha gyengéd, Kamillás sminklemosót használsz, majd egy szemkörnyékápolót viszel fel. Ne felejtsd el a mindennapi hidratálást sem! Ebben a revitalizáló géles szemkörnyékápoló segíthet, az Oils of Life™.

Azonnali karikamentesség

Ajánlott, ha követed az alábbi 4 lépcsős eljárást, amennyiben a teljes eltüntetés a vágyad. 

  1. Hidratálj, hogy bőröd puhább legyen, és a korrektorod ne ragadjon bele az apró ráncokba a későbbiekben.

 

  1. A lilás tónusú karikák becsapósak az árnyalatok kiválasztásánál, ilyenkor ajánlott a barack színű korrektor választása.

 

  1. Ujjaiddal vidd fel a korrektort, majd oszlasd el alaposan a bőrön! A kevesebb néha több!

 

  1. Nyugodtan használd a szemöldök körüli területen is!

Mik is a “táskák”?

Az úgynevezett táskák gyakorlatilag duzzanatok. Ahogy öregszünk, a szem körüli szövetek és izmok gyengülhetnek. A természetes zsír pedig lesüllyed az alsó szemhéjba, ami puffadást okoz.

Kialakulásának okai

A duzzanatok kialakulhatnak például: a túlzott sóbevitel, az alváshiány, az allergia vagy a dohányzás következményeként. Ez utóbbi kifejezetten káros hatással van a bőrre, ugyanis szürkébb lesz tőle.

Megelőzhető?

Fogj egy hideg vízzel átitatott törölközőt, és tedd az arcodra! A relaxáció felfrissít! Továbbá, csökkentheted a víz- és sófogyasztást az esti órákban. És igen, felejtsd el a cigarettát!

Plusz megelőzési tippek

Mit tehetsz még?

A sminklemosásnál ne dörzsöld és ne húzd a bőrt, valamint válaszd a leggyengédebb szemkörnyékápolót! Ha rászoktál a telefonnyomkodásra az ágyban, akkor hagyd abba! Legyen a hálószobán kívül a készüléked! Naponta igyál meg 1,5-2 liter folyadékot a hidratáltság érdekében! Csökkentsd a túlzott sós, cukros, szénsavas, alkoholos dolgok fogyasztását!

A The Body Shop “táskamentesítési” termékeivel hatékonyan kezelheted idegesítő gödröcskéidet!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: